2009-10-12 15:05:54• hírek • Szatmar.ro

Hétfőn olcsóbbak a tesztek

Massa már hétfőn tesztelt egy korábbi Ferrarit, Ecclestone új ötlettel állt elő.

Költségcsökkentés jegyében idén a Forma1-es csapatok számára tilos volt a szezon közbeni tesztelés, amely egy sor gondot okozott elsősorban azoknak az istállóknak, akik kényszerűségből vagy jószántukból pilótát cseréltek. Bernie Ecclestone szerint van erre megoldás, méghozzá a hétfői tesztelés.

A Forma1 kereskedelmi jogát birtokló cég tulajdonosa szerint a futamot követő hétfőn a helyszínen megtartandó tesztek egyszerre szolgálják a költségek csökkentését és a fiatalok fejlődését. „Az autók és a személyzet már úgyis a helyszínen vannak, a költségeket így korlátok közé lehet szorítani és a fiatalok számára is esélyt biztosítanánk. A jelenlegi rendszer ugyanis azokat a pilótákat védi, akiknek stabil helyük van, és az így rossz", mondta Ecclestone az Auto Motor und Sport lapnak.

A hétfői időpont azért is lenne kézenfekvő, mert a korábbi, pénteki időpontot sokan elutasították, mondván, akkor már mindenki a futamra készül.

A Forma1-el kapcsolatos hír továbbá, hogy a Hungaroringen súlyos sérülést szenvedett Felipe Massa hétfőn Fioranóban elkezdte a teszteléseket egy magántulajdonban lévő 2007-es Ferrarival. A brazil pilóta annak ellenére biztosan nem tér vissza idén, hogy pénteken Párizsban a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) orvosai megvizsgálták és mindent rendben találtak.



Massa egy 2007-es Ferrarival - 2007-ben


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: