2014-12-02 17:37:18• hírek • Kocsis Zoltán

Hétfőn motorost és gyalogost gázoltak, de ki ütötte ki a cölöpöket a Kazinczy utcában?

Románia nemzeti ünnepén két közlekedési baleset, pontosabban két gázolás történt Szatmárnémetiben: egy motoros súlyosan, egy gyalogos pedig könnyebben megsérült. De ki okozta a kedd déli balesetet a Kazinczy (Stefan cel Mare) utcában?

A Szatmár Megyei Rendőrség tájékoztatása szerint hétfőn az első baleset 11.38-kor történt a Hegyi (Octavian Goga) út elején. A 22 éves, meggyesfordulói G. Paula Opel típusú személygépkocsijával jobbra fordult és nem vette észre a feléje közeledő motorkerékpárt. A baleset következtében a 21 éves motoros súlyos sérüléseket szenvedett. A helyszíni vizsgálat szerint egyikőjük sem fogyasztott alkoholt vezetés előtt.

Valamivel kevesebb, mint nyolc órával később, 19.15-kor Golescu híd és a Lalelei sétány kereszteződésében a 23 éves pusztadaróci G. Róbert Daciájával elgázolt egy, az úttesten szabálytalan helyen átkelni szándékozó 59 éves férfit. Utóbbi szerencsére kisebb sérülésekkel megúszta az esetet: a mentősök a helyszínen ellátták, ám kórházba utalását nem tartották szükségesnek. Ebben az esetben is negatív eredményt mutatott az alkoholszonda.

Történt egy baleset kedd délelőtt, valamikor 11.00 és 12.00 óra között a Kazinczy (Stefan cel Mare) utcában is. Szemtanúk szerint egy fekete BMW megcsúszott a nedves macskakövön, lesodródott az úttestről és a PSD-székház előtt több cölöpöt is kidöntött. Meglepetésünkre a rendőrség a Szatmár.ro érdeklődésére elmondta: nem tud a balesetről! Majd a szóvivő kioktatóan közölte, amennyiben nem történt személyi sérülés és az érintett felek ki tudnak egyezni, akkor nem kötelesek értesíteni a rendőrséget. Felvetésünkre, hogy köztulajdon rongálódott, már nem kaptunk érdemleges választ. Arról nem is beszélve, hogy ottjártunkkor a cölöpöket helyreállító munkások azt mondták: a rendőrség végzett helyszínelést! Nem ez az első eset, amikor a Szatmár Megyei Rendőrség nem tájékoztatja a sajtót egy-egy balesetről, az is előfordult már, hogy a szóvivő nemes egyszerűséggel megkérdezte: mi közünk hozzá...

Luminita Surulescu, a polgármesteri hivatal közlekedésbiztonsági osztályának vezetője szintén nem tudott a balesetről. Elmondása szerint az önkormányzat szerződésben áll egy céggel, amelynek feladata, hogy pásztázza a várost és orvosolja a hasonló problémákat. „Figyelembe véve, hogy közterület rongálódott meg, a rendőrségnek tudnia kellene róla", jelentette ki, biztosítva egyben, hogy a hivatal nevében ő is megkeresi a rend fura urait.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: