2015-01-05 15:44:03• hírek • Szatmár.ro

Hétfőn megkezdték az EU-s élelmiszersegélyek kiosztását

A Jiului utca 4. szám alatt hétfőn reggel kezdték meg az Európai Unió által támogatott élelmiszercsomagok kiosztását. Az eddigiekkel ellentétben most egyszerűsödött az élelmiszerek átvétele: a rászorulók a különböző élelmiszereket egy dobozban kapják meg.

Az élelmiszerek kiosztásának kezdési időpontja többször is csúszott, a polgármesteri hivatal már az ünnepek előtt meg akarta kezdeni az akciót, ám végül csak január 5-én, azaz hétfőn reggel kaphatták kézhez a rászorulók az EU által támogatott segélycsomagokat.

Egy ilyen csomag tartalmaz: 4 liter olajat, 4 killogramm cukrot, 6 kilogramm lisztet, 6 kilogramm kukoricalisztet, két zacskó száraztésztát (összesen 800 gramm), 8 doboz disznóhúskonzervet (300 gramm konzervenként), 6 darab marhahúskonzervet (300 gramm konzervenként) és 10 doboz májpástétomot (200 gramm konzervenként).

Információink szerint Szatmár megyében 117.600, Szatmánémetiben pedig 7200 személy jogosult erre a támogatásra. A jogosultak között vannak kisnyugdíjasok, súlyos fogyatékkal élő személyek, háborús özvegyek, deportáltak, hadifoglyok és munkanélküliek is.

A segélycsomagokat munkanapokon 8 és 14 óra között lehet átvenni a SPAS Jiului utcai székhelyén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: