2010-04-19 16:06:38• hírek • Szatmár.ro

Hétfőn kezdődött a számítógépes érettségi

Szatmár megyében huszonhat tanintézményben összesen 3631 diák - közülük 3550 idén végzett, a többiek pedig az előző év végzősei - folytatta a 2009/2010-es tanév érettségijét hétfőn délben.

Idén már a digitális kompetenciáikról is számot kell adniuk az érettségin a romániai végzősöknek - az informatikai ismereteket felmérő vizsga hétfőn, április 19-én kezdődött és április 29-ig tart.

Hétfőn fél egykor a Szatmár megyei iskolákban is benépesültek a számítógép-termek, ekkor foglalták el a helyeiket a tizenkettedikesek, hogy pontban egy órakor megkezdhessék az érettségit, amelyen nemcsak azt kellett bebizonyítaniuk, hogy kellőképpen használják az internetet, hanem azt is, hogy helyesen alkalmazzák például a különböző szövegszerkesztési programokat. A diákok pontban egy órakor kapták kézhez a feladatokat, a tesztlap kidolgozására minden tanulónak 90 perc állt a rendelkezésére. Az első részben az internet segítségével kellett megoldaniuk a feladatokat a tizenkettedikeseknek, míg a második szakaszban az érettségi-programban szereplő más képességeket mérték fel, a jelentkezőknek a következő területeken szerzett ismereteiket kellett bizonyítaniuk: a számítástechnika alapfogalmai, számítógép-használat, könyvtárak rendezése, operációs rendszerek, szövegszerkesztés, táblázatkészítés, bemutatók, adatbázisok.

Szatmárnémeti három magyar tannyelvű líceuma közül kettőben fogtak neki már az első napon, hétfőn egy órakor a feladatoknak: a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban és a Református Gimnáziumban. A Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpontban a két végzős osztály szerdán és pénteken érettségizik.

Elek Imre, a főgimnázium igazgatója portálunknak elmondta, hogy minden rendben zajlott az első napon, a diákok pontosan egy órakor kapták kézhez a feladatlapokat. Mivel hat végzős osztály van az intézményben, ezért hat napon keresztül vizsgáznak a tizenkettedikesek: csütörtök kivételével, amikorra is a tanügyi szakszervezetek sztrájkot hirdettek, egészen keddig.

„Időben megérkezetek a tételek, amelyeket sikerült gond nélkül sokszorosítani és kiosztani. Egy diák sem hiányzott az első napon, így rendben zajlott az érettségi" - tájékoztatta a szatmar.ro-t Szilágyi Éva, a Református Gimnázium vezetője.


Számítógépes ismeretekből érettségiztek a diákok
Számítógépes ismeretekből érettségiztek a diákok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: