2018-03-02 07:40:57• hírek • Agerpres.ro

Hétfőn kezdődnek a nyolcadikosok képességfelmérő próbavizsgái

Március 5-e és 7-e között szervezi meg az oktatási minisztérium a nyolcadikosok képességfelmérő próbavizsgáját, amelyre körülbelül 180.000 nyolcadikos diákot várnak.

A nyolcadikosok március 5-én román nyelv és irodalomból, március 6-án matematikából vizsgáznak, március 7-én pedig a tanulók anyanyelvi képességeit mérik fel. Az eredményeket március 16-án teszik közzé.


"A vizsgák 9:00 órakor kezdődnek, amikor minden tanteremben kiosztják a feladatlapokat. A diákok 8 óra 30 percig léphetnek be a termekbe, és két óra áll rendelkezésükre a téma kidolgozására" - tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget a tanügyminisztérium. A közlemény szerint a javítás egységes javítókulcs alapján történik, amely által biztosítják a dolgozatok objektív és egységes javítását. Az elért jegyeket nem lehet megóvni és nem kerülnek be a naplókba sem.


A tanároknak az osztályokban is meg kell beszélniük az eredményeket. Ugyanakkor szülői értekezleteken is ismertetni kell ezeket, a tanároknak pedig javaslatokat kell benyújtaniuk, hogy miként lehetne jobb eredményeket elérni a vizsgák során. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: