2012-09-14 15:56:13• hírek • Póti Orsolya

Hétfőn kezdődik az iskola!

A 2012/13-as tanév szeptember 17-én, hétfőn szinte minden Szatmár megyei iskolában ünnepélyes tanévnyitóval veszi kezdetét.

A nyár gyorsan elrepült, és egyes családoknál ezekben a napokban nagy az izgalom. Eredetileg szeptember 10-én kezdődött volna az új tanítási év, ezzel ellentétben Victor Ponta Románia miniszterelnöke Ecaterina Andronescu oktatásügyi miniszter javaslatára szeptember 17-ére módosította a dátumot.

Az évnyitó napja egyben az első tanítási nap is, amely elsősorban a szokásos év eleji programmal telik, és igen rövid lesz. A megyeközpontban is minden tanintézményben ünnepséggel kezdődik a tanév. A magyar gimnáziumok közül a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanévnyitó ünnepségére reggel 9 órakor kerül sor az iskola udvarán. Ugyancsak 9 órakor kerül sor tanévnyitóra a Láncos templomban - itt, mint minden alkalommal, most is a Református Gimnázium diákjai és tanárai kezdik meg az új tanévet.

A Hám János Római Katolikus Iskolaközpont a már megszokott helyszínen, a Római Katolikus Székesegyházban kezdi az új iskolai évet délelőtt 11 órától. Reggel 10 órától a szatmárnémeti „Aurel Popp" Zene- és Képzőművészeti Líceum diákjai és tanárai az líceum udvarán köszöntik az új tanévet. A Kölcsey Ferenc Főgimnázium posztliceális osztályának ünnepségére szintén szeptember 17-én, délután 17 órától kerül sor az iskola udvarán.

A  2012/2013-as tanévben a téli vakáció december 22. és január 13. között lesz majd. A második szemeszter január 14-én kezdődik és június 21-ig tart, ezt egy tavaszi vakáció szakítja meg, április 6. és 21. között.

Indul az új tanév, az új nevelési év az óvodákban, és végül beindulnak az előkészítő osztályok is: kiderül, hogy hogyan fog működni, sikeres lesz-e a kezdeményezés, vagy sem.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: