2019-06-29 07:47:49• hírek • Agerpres/Bede Emőke

Hétfőn kezdődik az írásbeli érettségi

Július 1-én kezdődnek az érettségi írásbeli vizsgái, amelyekre országos szinten 136.087 végzős iratkozott be. Közülük 116.316-an idén, 19.771-en korábbi években fejezték be tanulmányaikat. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség által közölt adatok szerint a 2019-es érettségire összesen 2017 diák iratkozott be, közülük 1788-an első alkalommal adnak számot tudásukról, 229-en azonban már többedik alkalommal ragadnak majd tollat.

Hétfőn román nyelv és irodalomból mérik fel a végzősök tudását, kedden anyanyelvből, szerdán a szaknak megfelelő kötelező, csütörtökön pedig a választott tantárgyból írásbeliznek. Az első eredmények közzétételére július 8-ig kell várni, s ugyanezen a napon lehet majd benyújtani az óvásokat is. Ezeket július 9. és 12. között fogják elbírálni, majd a végleges eredményeket 13-án függesztik ki.


Fontos tudnivaló, hogy az írásbeli vizsgákon csak személyi igazolvány felmutatásával lehet részt venni. A vizsgázókat 7.30 és 8.30 között engedik be a terembe, és a tételek kiosztásától számítva három óra áll rendelkezésükre ezek kidolgozására. A vizsgázók kizárólag kékkel író tollat vagy golyóstollat használhatnak, valamint ceruzát és rajzeszközöket a rajzok elkészítéséhez. Semmiféle, számolásra alkalmas eszköz nem lehet náluk, és csak a teremben kiosztott papírt használhatják.


Minden termet megfigyelő kamerákkal látnak el, a vizsgázóknak tilos kommunikálniuk egymás között, és sem kézikönyveket, szótárakat, jegyzeteket, sem pedig mobiltelefonokat vagy más elektronikus kommunikációs/számoló eszközöket nem szabad a terembe vinniük, illetve használniuk. Azokat, akiknél ilyeneket találnak, kizárják az érettségiről, függetlenül attól, hogy használták-e a náluk talált segédeszközt vagy sem - figyelmeztet minisztérium. A kizárt diákok nem vehetnek részt a következő két vizsgaszesszión, és a korábban szerzett jegyeiket, minősítéseiket sem ismerik el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: