2013-07-01 11:56:56• hírek • Kocsis Zoltán

Hétfőn kezdődik az elhalasztott permetezés

Az kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt az elmúlt héten végül elmaradt az általános rovarirtás, amelyre július első napjaiban kerül sor, tájékoztat a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal.

Az eredetileg elképzelt forgatókönyv szerint a repülőgépes permetezést múlt hét elején, pontosabban június 25-27. között hajtották volna végre. A hétfőn beköszöntött esős idő azonban ennek kivitelezését lehetetlenné tette, ezért a város vezetőinek döntése alapján erre július 1-3. között kerül sor - persze, ha az időjárás is úgy akarja.

A kullancsok, szúnyogok és egyéb kártékony rovarok ellen irányuló irtási akció során az egészségügyi minisztérium által jóváhagyott szert szórnak szét a város fölött repülőgépből. Ezzel együtt a polgármesteri hivatal felhívja a méhtenyésztők figyelmét, hogy tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket állataik védelmére.

Az áprilisban végrehajtott, közel egy hónapig tartó földi rovarirtás eredménye nem maradt el: az azt követő hetekben látványosan visszaesett a kullancscsípés miatt ellátott személyek száma a Szatmár Megyei Kórházban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: