2009-08-15 10:53:31• hírek • Ferenczi Noémi

Hétfőn kezdődik a pótérettségi

Szatmár megyében idén 1119 tanuló iratkozott fel pótérettségire. Hétfőn kezdődnek a vizsgák.

Hétfőn veszi kezdetét az idei pótérettségi vizsga. Ahogyan a júniusi érettségin is, a román nyelv és irodalom szóbeli vizsgával veszi kezdetét a felmérők sora. A román szóbelire 217 diák jelentkezett. Kedden anyanyelvből, szerdán idegen nyelvből szóbeliznek a tanulók.

Az írásbelik sora augusztus 20-án, csütörtökön kezdődik a román nyelv és irodalom felmérővel, ezt követi az anyanyelv, majd hétfőn a szaknak megfelelő kötelező tantárggyal folytatódik az idei pótérettségi. Augusztus 25-én a szaknak megfelelő választott tantárgyból és végül a szakkal ellentétes választott tantárgyból vizsgáznak a tanulók. Az eredmények kifüggesztésére 28-án kerül sor délután 16 óráig. Óvást benyújtani ugyanezen a napon 20 óráig lehet. Szeptember 3-án már a végleges eredményeket fogják közzé tenni.

 

A pótérettségiztetés négy vizsgaközpontban zajlik: a Ioan Slavici Főgimnáziumban, az Elisa Zamfirescu Műszaki Kollégiumban, a Constantin Brancusi Iskolaközpontban és a Nagykárolyi Elméleti Líceumban.

A vizsgáztató bizottságok leosztására szombaton reggel került sor.

A pótérettségi vizsgán ugyanazok az előírások érvényesek mint az előző szesszióban. Az írásbeliken ezúttal is kizárólag tollat, személyit, és az érettségire kiállított ellenőrző lapot, esetleg ásványvizet vihetnek be a diákok.


A pótérettségire is szigorú szabályok érvényesek
A pótérettségire is szigorú szabályok érvényesek


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: