2013-03-26 16:28:49• hírek • Szatmár.ro

Nem lehet 60 méter magas a gigantikus zászlórúd?

Gond van a zászlórúddal: a 60 méter magas lenne, eldőlne, a biztonságos magassága 48 méter.

A Prefektúrán a nyugdíjasok képviselőivel tartott gyűlésen szóba került az idősek által kezdeményezett gigantikus zászlórúd kérdése is, illetve az azzal kapcsolatban felmerült probléma.

A Megyei Pénzügyi Igazgatóság előtti Romana térre tervezett hatvan méter magas zászlórudat ugyan megtervezték, egy törökországi cég pedig le is gyártotta, ám mint kiderült, nem követték a megvalósítás során az összes utasítást, így a szakértők vizsgálata alapján az nem tudná megtartani a rá tervezett gigantikus trikolórt. Jelenlegi állapotában a zászlórúd ugyan felállítható lenne, viszont csak 48 méteres a megbízható, stabil állapotot megtartó magassága, így valószínűleg "csak" ilyen magasságban loboghat a tervezettnél valószínűleg kisebb zászló.

A zászlórúdra a szükséges összeget a Szatmár Megyei Tanács és Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala "dobta össze". Hogy mi lesz a rúd sorsa, még kérdés, mindenesetre nagy az akarat a felállítására. Coica polgármester azonban arra engedett következtetni, hogy egy újabb zászlórúd legyártásának költségeit már nem tudják közpénzből biztosítani.

A zászlórúd felállításának ötlete 2011 szeptemberének végén került a Szatmárnémeti Városi Tanács elé. A tervezet kiötlője, a Háborús Veteránok Országos Szövetségének Szatmár megyei elnöke, Nicolae Codreanu volt. Akkor azonnal szavazásra akarták bocsájtani a kérdést, mert azt szerették volna, hogy már az év december elsején fel lehessen avatni a zászlórudat. Heves viták után a városi tanács később elfogadta a határozatot, ám a rúd azóta sem áll.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: