2013-06-14 14:39:51• hírek • Kocsis Zoltán

Hétfőn és kedden várják a mintákat a pálinkaversenyre

Június 17-18-án, azaz hétfőn és kedden várják a mintákat azon termelőktől, akik részt szeretnének venni a kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Szatmár megyei pálinkaversenyen.

A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Agrárkamara és a Szatmár Megyei Pálinkatermelők Egyesületeinek szervezésében idén június 17-22. alkalommal kerül sor a megmérettetésre. A verseny szerves részét képezi majd a IV. Pálinka-fesztiválnak, amely a június 21-14. közötti Szatmár Megye Napjai eseménysorozat részét képezi majd.

A versenyre benevezendő mintákat június 17-18-án lehet leadni az Agrárkamara Széchenyi (December 1) utca 13. szám található székhelyén 08.00 és 16.00 órák között. A mintákat egy darab két literes vagy három darab 0,7 literes pillepalackban vagy üvegben várják. A címkén szerepelnie kell a termelő nevének, címének, telefonszámának valamint a pálinka párlása dátumának és a cefre alapanyagának. A részvételi díj mintánként 15 lej.

Június 22-én, szombaton a Szabadság-téren felállítandó színpadon 11.00 órakor kezdődik majd „A Pálinka - Szatmár megye hagyományos terméke és szimbóluma" elnevezésű szimpózium, aminek a végén sor kerül a díjátadásra is. A fődíjnak megfelelő nagyaranyat elhódító termelő az elismerés mellé 500 lej jutalmat kap, az első 14 aranyérmes pedig fejenként 250 lejt.

Scholtz Béla, az agrárkamara munkatársa elmondta, a tavaly 160 mintát neveztek be a versenyre, a legöregebb pedig egy 33 éves párlat volt. A szakember azon véleményének adott gangot, hogy a neves zsűri - amelynek magyarországi tagja is lesz - garancia lesz a pártatlanságra. Kiemelte továbbá, hogy akárcsak az előző években, idén is csak Szatmár megyei termelők nevezhetnek a versenyre.

Szatmár Megye Napjain a városok és a községek mellett a két megyei pálinkatermelő egyesület is standot kap: itt bemutathatják a megye legjobb pálinkáit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: