2014-04-06 16:28:56• hírek • Kocsis Zoltán

Hétfőn és kedden várják a mintákat a borversenyre

Szatmár megye borászai hétfőn és kedden, azaz április 7-én és 8-án adhatják le mintáikat, amennyiben részt kívánnak venni a Nemes Borok XI. Megyei Versenyén. Az ünnepéyes díjátadóra szombat délután a Borfesztiválon kerül majd sor.

A versenyen csak azok a borok vehetnek részt, amelyek egyrészt Szatmár megye területén termett szőlőkből Szatmár megyében készültek, másrészt pedig azok, amelyek korábban területi borversenyeken arany vagy ezüstérmet értek el. Egy-egy mintának összesen három darab, egyenként 0,75 liter üvegnyi bort kell tartalmaznia. A palackokat kötelező módon fel kell cimkézni, ezen pedig fel kell tüntetni a termelő vezeték és keresztnevét, lakcímét, telefonszámát, a termelési évet, a szőlő fajtáját, a rendelkezésre álló bormennyiséget mintánként - minimum 100 liter, amit a bíráló bizottság verseny előtt szúróprószerűen ellenőrizni fog.

A mintákat hétfőn és kedden 08.00-16.00 órák között lehet bemutatni és leadni a Szatmár Megyei Tanács épületének protokolltermében. A díjakat április 12-én szombaton, a szatmárnémeti Október 25 téren (új központ) sorra kerülő Borfesztiválon adják majd át.

Bővebb információkért az érdeklődők forduljanak Fodor Istvánhoz a 0721-656114-es telefonszámon illetve Leiher Gézához a 0722-332088-as számon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: