2018-02-14 07:49:34• hírek • Oszkó Viktória

Hétfő óta zajlanak az érettségi vizsgák szóbeli próbái az iskolákban

A román nyelv és irodalom próba február 12-én és 13-án is zajlik, február 14-én és 15-én pedig anyanyelvi ismeretekből vizsgáznak a tizenkettedikes diákok.

Február 16-án, 19-én és 20-án a tanulók számítógépes kompetenciáit tesztelik, utána február 21-én és 22-én az idegennyelvi szóbelik következnek.


Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatónője elmondta, pozitív és negatív oldala is van a korai vizsgáknak. Elmondása szerint mindenképpen egyfajta tehermentesítés a végzős diákoknak, hogy az írásbeli tesztekre, amelyeknek komoly tétje van, több idejük jut így felkészülni a júniusi érettségi időszakban.


A vizsgázó diákok természetesen most is kapnak egy-egy plusz napot a felkészülésre, a felmérések napján pedig magától értetődően nem kell részt venniük a tanórákon.


Hozzátette azt is, hogy a mostani szóbeli kompetenciamérő nem jelent óriási plusz kihívást a diákoknak, hiszen a tanórák alatt folyamatosan ezekről a témákról tanulnak, ismétlik őket, ezze is készülve a komoly vizsgákra. Megemlítette azt is, hogy a Kölcsey végzőseinek túlnyomó többsége már rendelkezik nyelvvizsgával, sőt, az ECDL vizsgájuk is megvan már, így sokaknak nem is kell részt venniük a mostani felmérőkön. 


Az igazgatónő kifejtette, hogy okoz némi bonyodalmat is a szóbeli vizsgák leszervezése, mivel ilyenkor biztosítani kell a megfelelő környezetet és nyugalmat a gyerekeknek. Az informatikai labor például olyan központi helyen van az iskola épületében, amit elég nehéz lezárni a többi diák elől.


Elmondása szerint mindent megoldanak és a vizsgák az elképzeléseknek megfelelően haladnak.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: