2015-05-26 14:42:46• hírek • Kocsis Zoltán

Hétezer hektár területet tett tönkre a hétfői jégverés

Alig egy nappal az utóbbi évtizedek legnagyobb jégverését követően az önkormányzatok elkezdték az okozott kár felmérését. A Szatmár megyei Kormányhivatal kedd kora délelőtt közleményben számolt be a kárfelmérés addigi eredményeiről.

Ezek szerint a jégvihar összesen 12 települést érintett. A jég 1448 lakásban/házban és ugyanennyi gazdaságban és melléképületben tett kárt. Megyeszerte összesen húsz személyt kellett evakuálni otthonukból, őket rokonoknál vagy iskolákban szállásolták el.

Az égszakadás következtében lehulló rengeteg víz és a jég 6997 hektárnyi területet érintett. Ezek közül 6004 hektár szántó, 993 hektár pedig szántó és legelő.

A hatóságok jelentései szerint fél kilométer villamosvezeték rongálódott meg (ez meglepően kevésnek tűnik, tekintve, hogy több településről is kidőlt villanyoszlopokról értesültünk) a prefektúra tájékoztatása szerint 26,8 kilométernyi útszakasz rongálódott meg és nyolc kút vált használhatatlanná.

Eugeniu Avram prefektus a vihart követően két kárfelmérő bizottság létrehozásáról rendelkezett. Az egyik az anyagi károkat, a másik pedig a mezőgazdasági károkat hivatott felmérni. Cél, hogy minél gyorsabban minél pontosabb adatokat tudjanak közölni a keletkezett kárról a belügy-, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési- valamin a pénzügyi minisztériumnak a kártérítések minél hatékonyabb megítélése érdekében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: