2009-07-06 11:50:34• hírek • Balogh Anita

Hétezer fiatalt várnak a Híd Fesztiválra

A Szatmári Híd Egyesület szervezésében július 9 és 13 között Kökényesden fog sor kerülni az először megrendezésre kerülő Partiumi Híd Fesztiválra.

A fesztivál szervezői hétfőn délelőtt az Astoria Szállóban tartottak sajtótájékoztatót a nagyszabású fesztivállal kapcsolatban, melyre a visszajelzések szerint közel hétezer fiatal fog érkezni nem csak Erdélyből vagy Székelyföldről, hanem az anyaországból és a tőle elszakított területekről is. A hagyományőrző ifjúsági tábor célja, hogy megteremtse a kárpátmedence különböző területein élő fiatalok közötti közösségi érzést, és erősítse a nemzeti öntudatot.

A fesztivál műsorának gerincét előadások és koncertek képezik, tehát a  szellemi épülés mellett a résztvevő fiataloknak lehetőségük lesz pihenésre és szórakozásra is. Az előadó-sátorban a fesztivál minden napján érdekes előadásokat lehet majd meghallgatni, melyeken történészek, neves sportolók, egyházi és közéleti személyiségek fognak beszélni az egybegyűltekhez. Előadást fog tartani többek között Buzánszky Jenő, az Aranycsapat tagja, Tőkés László európa-parlamenti képviselő, Dr. Raffay Ernő történész és Fekete Attila többszörös vívó világbajnok is.

A színvonalas előadások mellett a résztvevők olyan ismert zenekarok fergeteges koncertjein vehetnek majd részt, mint a Beatrice, Ossian, Zanzibár, Kormorán vagy a Bikini. Az érdeklődők persze kipróbálhatnak majd hagyományőrző mesterségeket és sportokat, mint például a nemezelés vagy a lovas íjászat.

A fesztivál helyszínével kapcsolatban a szervezők elmondták: a Kökényesdi erdő és halastó közötti két hektáros területen lesz lehetőség sátorozásra valamint a tábortól 3 kilométerre a faluban is lehet majd szállást találni. Emellett vonattal és mikrobuszos különjárattal is megközelíthető lesz a fesztivál színhelye. Akik pedig autóval érkeznek majd a rendezvényre, azok számára parkolóhelyeket fognak biztosítani.

Krakkó Rudolf a sajtótájékoztatón elmondta: a rendezvény költségvetése megközelítőleg 120 ezer lej - ezt egyrészt támogatók segítségével teremtették elő, de a jegybevételekre is számítanak.

Jegyeket elővételben szerda délig a 0745-164-109-es számon lehet beszerezni 55 lejes áron - mely a fesztivál teljes időtartamára érvényes -, a helyszínen ugyanez a jegy 60 lejbe kerül. Napijegyek a helyszínen 16 óráig 15 lejért lesznek elérhetőek, később viszont már 25 lej lesz a belépő díja.

A fesztivál részletes programja itt érhető el.

A Híd Fesztivál szervezői: Krakkó Rudolf főszervező, Vékony Zsolt sajtóreferens és Draveczky Tímea biztonsági felelős
A Híd Fesztivál szervezői: Krakkó Rudolf főszervező, Vékony Zsolt sajtóreferens és

Draveczky Tímea biztonsági felelős


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: