2016-05-08 21:02:54• hírek • MTI

Hetesekkel a Bukarest nyerte a BL-t Budapesten

A női kézilabdázók legrangosabb európai kupáját a CSM Bucuresti játékosai emelhették a magasba, miután a budapesti négyes döntő fináléjában hetesekkel nyertek a magyar csapat ellen.

Meglehetősen idegesen kezdtek a felek, több hibát követően végül a Győr törte meg a gólcsendet Löke révén.  A folytatás is a kemény küzdelem jegyében telt, a csapatok fej-fej mellett haladtak. A magyaroknak leginkább az ellenfél irányítójával gyűlt meg a bajuk, a CSM első öt gólját kivétel nélkül Isabelle Gulldén jegyezte. A zöld-fehéreknél is akadt klasszis teljesítmény, Heidi Löke zseniális megoldásai és helyzetfelismerései révén bizonyult tarthatatlannak.

A 18. perctől a hazai közönség előtt szereplő ETO próbált ritmust váltani, előbb 8-6-nál, majd 10-8-nál is két gól volt a különbség a csapatok között, ám a Bukarest a játékrész utolsó percére ismét felzárkózott. A végjátékra az Eduarda Amorim kiállítása miatt emberhátrányba kerülő kisalföldiek ugyan támadhattak a félidei vezetésért, Linn Jorun Sulland lövése azonban nem talált utat a kapuba, az ellencsapás végén megítélt büntetőt viszont értékesítette a továbbra is remeklő Gulldén, így egygólos román vezetéssel mehettek pihenőre a felek.

A szünet után némileg beragadt a Győr, négy percet is várni kellett az első magyar találatra. Kari Aalvik Grimsböt és a védelmet dicséri ugyanakkor, hogy ennek ellenére sem nőtt a hátrány, mi több, Kovacsics Anikó és Amorim góljaival 15-14-re újfent a kétszeres Bajnokok Ligája győztes együttesnél volt az előny. Ezt követően rengeteg hibával játszottak a románok, könnyű gólok helyett azonban kimaradt ziccerek és elkapkodott támadások jellemezték az ETO-t, az ex-győri kapus, Jelena Grubisics valósággal megbabonázta egykori csapattársait.

Ambros Martín vezetőedző együttese nem tört meg, az utolsó öt játékperce 21-19-es vezetéssel fordult, ám Kim Rasmussen lányai félelmetes feltámadást bemutatva pillanatok alatt visszajöttek a mérkőzésbe, és egyenlítettek. Görbicz Anita hétméterese után úgy tűnhetett, bajnok a Győr, azonban alig 15 másodperc elég volt a románoknak az újabb gólhoz, így a rendes játékidő 22-22-es döntetlennel zárult.

A hosszabbítás elején az ETO ragadta magához a kezdeményezést, és Amorim és Jana Knedliková vezérletével, na meg persze egy nagy adag szerencsével kétgólos előnyt épített fel a fordulásig. A második felvonásban aztán őrült rohanás jellemezte a játékot, amiből egy kései büntető után a Bukarest jött ki jobban, 25-25 után pedig következtek a hétméteresek, amely után 29-26 lett a végeredmény.

Az orosz rulettet végül a románok nyerték, így fennállásuk első Bajnokok Ligája-győzelmét ünnepelhették a budapesti Papp László Sportarénában megrendezett Final 4-ban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: