2009-01-25 17:43:59• hírek • Szatmár.ro

Heten kaptak Arany Páva díjat

A Kárpát-medence legtehetségesebb nem hivatásos népdalénekesei mérték össze képességeiket a hétvégén Szatmárnémetiben. A Hajnal akar lenni népdaléneklési verseny kárpát-medencei döntőjét immár 18. alkalommal szervezték meg.

Két napon át zajlott a Hajnal akar lenni népdaléneklési verseny kárpát-medencei döntője, amelyen 36 igazán tehetséges nem hivatásos népdalénekes vett részt .

Az.esemény szombaton délelőtt kezdődött a Dinu Lipatti Filharmóniában, ahol minden versenyzőnek lehetősége volt elkápráztatni a szakzsűrit. Az előadásokat Murvay Ibolya zenetanárnő, F. Tóth Mária a magyarországi Oktatási és Kulturális Minisztérium miniszteri főtanácsosa, Birinyi József népzenekutató, Dr. Olsvai József az MTA Zenetudományi Intézetének nyugalmazott főmunkatársa, Dr. Gerzanics Magdolna népzenekutató, Budai Ilona népdalénekes, zenepedagógus és Varga Péter, a Szatmárnémeti Székesegyház karnagya értékelték, akik az elődöntő során 17 versenyzőt engedtek tovább.

A továbbjutottak vasárnap ismét lehetőséget kaptak arra, hogy bebizonyítsák ők a kárpát-medence legtehetségesebb népdalénekesei. A zsűri pontszámai alapján a vajdasági Kupuszinából érkezett Csizmadia Anna lett a verseny győztese, a második legjobbnak Tamás Julianna Roxána bizonyult, aki a moldvai Pusztina települést képviseli, a harmadik helyet pedig a nagykőrösi Tóth Orsolya érdemelte ki.

A zsűri döntése alapján, a fellépők közül a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségének (KÓTA) Országos Népzenei Minősítését 32 versenyző szerezte meg. Bronz minősítést két versenyző, ezüstöt hat, aranyat pedig huszonnégy résztvevőnek sikerült szereznie. Az arany minősítést elért népdalénekesek közül heten kapták meg az Arany Páva díjat.

A két napos verseny méltó befejezéseként vasárnap délután egy gálaműsort is megszerveztek, ahol a Művészeti Líceum II. B osztályos tanulói Mátyás király életéről mutattak be egy előadást.

A vajdasági Kupuszinából érkezett Csizmadia Anna, nyerte meg a XVIII. Hajnal akar lenni népdaléneklési verseny kárpát-medencei döntőjét

Tamás Julianna Roxána a második helyet szerezte meg.

Az idei döntőn harminchatan mérték össze tehetségüket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: