2010-01-25 10:43:19• hírek • MTI/Reuters/EFE/AP

Heten élték túl a zuhanást

Tengerbe zuhant egy Bejrútból felszállt etióp utasszállító repülőgép, fedélzetén 90 emberrel a - közölték libanoni reptéri források hétfőn.

Az Ethiopian Airlines repülőgépe hétfőn a hajnali órákban, röviddel azt követően, hogy felszállt a bejrúti repülőtérről, a Földközi-tengerbe zuhant rossz, viharos időjárási viszonyok - heves eső, villámlások - közepette. Reptéri források szerint nem sokkal a felszállást követően az etióp  típusú utasszállító eltűnt a radarok képernyőiről.

Az ANN libanoni hírügynökség is beszámolt arról, hogy eltűnt az Addisz-Abebába tartó etióp utasszállító röviddel azt követően, hogy hétfőn hajnalban - közép- európai idő szerint egy óra tíz perckor - felszállt Bejrútból, a meggyilkolt volt libanoni miniszterelnökről elnevezett Rafík Haríri nemzetközi repülőtérről.


Boeing 737-800-as - ilyen repülőgép zuhant a tengerbe
Boeing 737-800-as - ilyen repülőgép zuhant a tengerbe


A gép egyes források szerint fél órás, más beszámolók szerint alig öt percnyi repülés után tűnt el a radarokról, a libanoni partok közelében. Fedélzetén a legfrissebb adatok, az utaslista szerint  82 utas és nyolcfős személyzet - összesen 90 ember - volt.  Információk szerint félszáz utas libanoni volt (hárman kettős állampolgárok: egy-egy brit, kanadai és orosz), a többiek főként etiópiai állampolgárok. Libanonban számos etióp vendégmunkás dolgozik, főként háztartási alkalmazottként.
Egy forrás szerint szemtanúk a partról láttak egy "tűzgömböt" lezuhanni néhány kilométerre délre a libanoni fővárostól. Más részletek egyelőre nem ismeretesek.

Hét túlélőt talált a libanoni partoktól néhány kilométerre lezuhant etióp repülőgép roncsai között a libanoni hadsereg mentőalakulata. A libanoni közlekedési miniszter közlése szerint a gépen 54 libanoni, 22 etióp, 1 iraki, 1 francia, 1 szíriai állampolgár, valamint Nagy-Britanniában, Kanadában, illetve Oroszországban élő 4 libanoni tartózkodott. A személyzet héttagú volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: