2019-12-06 08:21:17• hírek • Blikk.hu

Hetekig eltarthat, mire eldől a zaklatás miatt botrányba keveredett rendező sorsa

Lehet, még hetekig kell várni arra, hogy kiderüljön, lesz-e valamilyen súlyosabb következménye annak, hogy Gothár Péter (72) rendező, a Nemzet Művésze erkölcsileg elfogadhatatlan módon közeledett a Katona József Színház egyik művésznőjéhez – ez az egyetlen konkrétuma a Színház- és Filmművészeti Egyetem etikai bizottsága szerdai vizsgálatának – jelen volt a kulturális államtitkárság delegáltja és egy független szakértő pszichiáter is –, amelyet maga az iskolában tanító rendező kért önmaga ellen.

Az egyetem rektorhelyettese, Upor László által aláírt közlemény szerint a bizottság megállapította, hogy az egyetemen történt esetleges etikai vétségről nem érkezett bejelentés, de az intézmény jó hírét súlyos károk érték, amelyek mérséklése a bizottság feladata. Hogy ez büntetést jelent-e a rendezőnek, még nem tudni.
 

– Ha egy ilyen ügy személyi következmények nélkül érne véget, az felháborító lenne – mondta korábban az Origónak Rátóti Zoltán (59) Jászai Mari-díjas színész, a kaposvári Csiky Gergely Színház korábbi vezetője, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) színházművészeti tagozatának vezetője.
 

– Egyetlen ilyen ügy is megengedhetetlen és elfogadhatatlan, ugyanakkor a Katona József Színház megfelelően kezelte Gothár Péter rendező zaklatási ügyét, és a fővárosi vezetés nem kíván további lépéseket tenni – fogalmazott lapunknak a teátrumot fenntartó városháza részéről a humán és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes, Gy. Németh Erzsébet (57).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: