2017-04-21 14:24:55• hírek • Kocsis Zoltán

Hetek óta keresték, csütörtökön találták meg a három csellengőt

Szülők rémálma, hogy egyszer csak nem találják gyerekeiket. Önmarcangoló kérdések sorát teszik fel önmaguknak, azt keresvén, hol hibáztak. Csütörtökön többen is feltehették kérdéseiket gyerekeiknek, rendkívüli módon ugyanis egyetlen nap alatt három csellengőt is megtalált a rendőrség. A három fiatal lány hozzátartozói napok óta nem tudtak semmit tartózkodási helyükről.

A legrégebben az a 14 éves lány tűnt el, akit a Bihar megyei Biharfélegyházán talált meg a rendőrség. A mindössze 14 éves kamasz még március 29-én tűnt el, azóta egy helybéli férfinél tartózkodott. A tiltott szerelemnek a hatóság véget vetett, a domahidai lány az egyik szatmárnémeti gyerekotthonba került.

Egy másik 14 éves lány április 17-én hagyta el felsőbányai otthonát, a rendőrség Avasfelsőfaluban talált rá. A lányt a rendőrség átadta az édesanyjának.

A harmadik kamasz szintén április 17-én hagyta el érendrédi otthonát, mondván, a helyi kisboltba megy. Azóta csavargott kicsit Szatmárnémetiben, majd Érendréden talált rá a rendőrség. A 16 éves lány nem szenvedett el bűncselekményt, a rendőrség átadta családjának.

Szerelem, pénz, félreértelmezett szabadság - a Szatmár Megyei Rendőrség tájékoztatása szerint leginkább ez az a három ok, ami otthonról való megszökésre készteti a fiatalokat. Elsősorban lányoknál gyakori, hogy férfihoz költöznek. Az anyagi stabilitásra vágyók gyakran szegődnek el napszámosnak, inasnak vagy mennek dolgozni külföldre. A rendőrség szerint mindennek előjelei vannak, ezért odafigyelésre intik a szülőket, pedagógusokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: