2012-05-10 10:22:32• hírek • Kocsis Zoltán

Időben elkészül a szatmárnémeti poliklinika

Csehi Árpád, a Szatmári Megyei Tanács elnöke egyeztető megbeszélésen találkozott a Szatmár Megyei Kórház Járóbeteg-ellátó épületének felújításában részt vevő felek képviselőivel. Az elnök megkérte partnereit, hogy a lehető leghamarabb végezzék el a munkát, egyben reményének adott hangot, hogy az épület elkészül a szerződésben rögzített időpontig.

A tanácselnök mellett a gyűlésen részt vett Gheorghiu Gabriel és Gheorghiu Florentin, a kivitelező S.C. Tehno Clima S.A. Nagyvárad képviseltében, Mircea Ioanaş munkavezető, Livia Mihaltian és Comiati Ovidiu, a tervezők képviseletében, Ioan Seres, az MT technikai részlegének vezetője, Angela Bura programmenedzser és Nicolae Podina szakfelügyelő.

A megbeszélésen a kivitelezők beszámoltak a munkálatok jelenlegi stádiumáról, az eddig elvégzettekről. Ezek szerint a Gheorghe Lazar utca 2. szám alatt található épület tetőszerkezetét felújították, nedvesség- és hőszigeteléssel látták el. Az ingatlanban modernizálták az elektromos áram, a fűtés, a víz és a kanalizálási rendszert, a lépcsőházban biztonsági üveget szereltek fel az ablakokra.

A beltérben leszedték az álmennyezetet és felszedték a padlót, aminek következében súlyos károsodást fedeztek fel az épület tartószerkezetében: a födémben, a gerendákban. Ezek a meghibásodások akkor keletkeztek, amikor építésekor az álmennyezetet a födém vasalásához rögzítették és szintén nem tett jót az épület stabilitásának, hogy a földszinti padló alá döngölték a különböző építkezési hulladékot. Mindezen meghibásodások kijavítására a nagyváradi cég egy modern karbonszálas technológiát javasolt.

„Remélem, hogy a munkálatok üteme tartani tudja a szerződésben rögzítetteket, zárta a gyűlést Csehi. Már láthatóak az első megvalósítások, beszerelték az új ablakokat. Egy-két hét múlva elkészül a külső szigetelés is", tette hozzá a tanácselnök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: