2009-06-15 14:36:56• hírek • Szatmar.ro

Két szatmári arany a Balkán-bajnokságon

Az Unio dzsúdósai Larisszában és Grazban gazdagították az egyesület éremkészletét.

A Szatmárnémeti Unio cselgáncsozói két nemzetközi versenyen vettek részt a hétvégén. Hárman a görögországi Larisszában a román válogatott tagjaiként a Balkán-bajnokságon mérettek meg, míg 13 sportoló az ausztriai Grazban lépett tatamira.

A román válogatott a larisszai bajnokságon összesen nyolc aranyat, hét ezüstöt és hat bronzot nyert, ebből a szatmári delegáció két elsőséggel vette ki a részét. Az U17-es kategóriában a 70 kg-sok között versenyző Pándi Karola és az 50kg-sok között szereplő Cristian Seres nem talált legyőzőre. Némi csalódást okozott viszont Sámel Lóránd, aki az U20-sok 100 kilogrammos kategóriájában csak az ötödik lett.

„Hogy Sámel nem szerzett érmet, az meglepett, Karola és Cristi viszont beváltotta a hozzájuk fűzött reményeket" - mondta Terely Mihály edző.

Ő, azaz Terely Mihály, természetesen nem tartott a válogatottal, hanem a klub 13 versenyzőjét kísérte Grazba, ahol 16 ország 143 egyesületének 1400 cselgáncsozóját felvonultató nemzetközi versenyt szerveztek.
Az Unio fiataljai itt is megállták a helyüket, mivel az U11-esek között Czerlau Mercédesz (33 kg) az első, míg Kovács András (30kg) a harmadik helyen végzett. Az U 13-asok között Kovács Dóra (52 kg) aranyérmet, Orosz Petra (52+) pedig ezüstöt szerzett.

Az Unio sportolóira komoly feladat vár a hétvégén is, mivel Gura Humorului-on az U11-es és az U13-as korosztályra (U11: Czerlau Mercédesz (33 kg), Kovács András (30 kg), Rednic Alex (30 kg); U13: Kovács Dóra (52 kg), Orosz Petra (+57 kg), Bartos Botond (33 kg), Tróba Albert (40 kg), Stan Alex (45 kg), Colder Ciprian (50 kg), Faur Florin (55 kg). ) országos bajnokság vár.



Terely Mihály a két Balkán-bajnokkal


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: