2013-09-12 16:47:57• hírek • Szatmar.ro

Hetedik hellyel kezdtek a szatmáriak a bajnokságban

Hetedik hellyel kezdte a házigazda Szatmárnémeti Sportklub az U20-as korosztály számára kiírt tőröző országos bajnokságot Szatmárnémetiben. Pénteken a csapatversennyel folytatódik a bajnokság.

Az országos megmérettetést a tőröző lányok nyitották meg, ahol a 27 fős mezőnyben nyolc sportklubos lépett a pástra. Közülük a hétköznapokon Bukarestben készülő Varga Anett jutott a legtovább, aki a legjobb nyolc között a későbbi győztes Malina Calugareanuval szemben maradt alul és végzett a hetedik helyen. Csapattársai közül Lazin Alexandra a 9., Haidu Adriana a 12., Pótor Andrea a 13., Buier Regina a 15., Petrişor Evelin a 16., Erdei Réka a 25., és a még csak 13 éves Jáger Viktória pedig a 27. helyen végzett. A csütörtöki versenyt egyébként Malina Calugareanu (Steaua) nyerte meg.

A bajnokság folytatásaként pénteken a csapatversenyt rendezik meg, amelyben a Petrisor, Varga, Haidu és Lazin négyes alkotja a Sportklub egyik, a Buier, Erdei, Pótor, Jáger kvartett pedig a másik négyest.

Dan Suta, aki Simona Surducannal és Izsáki Arnolddal közösen készítette fel a sportolókat, elmondta, csapatérem is komoly bravúr lenne.

A hétvégén aztán jönnek a fiúk, Bogdan Dascalu, Sebastian Flucus, Bodó Benjámin, File Szabolcs, Bartók Alpár, Edwin Pop és Steven Pop képviseli a hazai színeket.

„Egyéniben és csapatban is szeretnénk érmet szerezni, és erre van is reális esély. Egyéniben Dascalu és Flucus is odaérhet a dobogóra, tavaly Flucuş megnyerte a bajnoki címet, de akkor nagyon kijött neki a lépés, kellemes meglepetés volt a győzelme" - nyilatkozta a várható esélyekről Lengyel Éva, aki Sutával és File Attilával felel a versenyzőkért. A csapatban Dascalu, Flucus, Bodó és Bartók lép majd pástra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: