2018-07-23 09:45:56• hírek • Oszkó Viktória

Hét ország legjobb sakkozói mérik össze tudásukat Szatmárnémetiben

Július 24. és 30. között újra a szuperelméké a főszerep: sakkversenynek ad otthont Szatmárnémeti.

A szatmárnémeti Vointa Sportklub és a Szabo Iuliu-Gyula Sportegyesület szervezésében, a Szatmár Megyei Tanács és Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának támogatásával idén július 24-én szállnak újra versenybe a sakkozás szerelmesei a Szabó Gyula sakk emlékversenyen.


Az egyhetes rendezvény színtere ezúttal is az Iparosotthon lesz, ahol az első mérkőzés 24-én, azaz kedden délután 16.30-tól kezdődik majd; ekkor tartják az esemény hivatalos megnyitóját is.


Az idei év különlegesen színvonalas meccsekkel kecsegtet, hiszen Romániát is beleértve hét ország különböző fokozatú sakkmesterei teszik majd tiszteletüket városunkban. Magyarországi, ukrajnai, szerbiai, szlovákiai, moldáviai és lengyelországi tehetségek sorakoznak majd fel, hogy kivívják egymás tiszteletét.


Ha a számítások helyesek – márpedig azok -, akkor plusz-mínusz egy-két versenyzőt leszámítva közel 150 sakkozóval számolnak a szervezők négy versenyen összesen. Az első a különböző csoportok közül a főverseny, amelyet Szabó Gyula tiszteletére és egyben emlékére rendeznek.


Szabó Gyuláról tudni érdemes, hogy minden idők legtehetségesebb szatmári sakkozója volt, aki 1955-ben szerzett mesteri címet. Sok rangos versenyen képviselte Szatmár megyét és Romániát, kitűnő sakkozókat győzött le karrierje során. 2012 augusztusában, 79 éves korában hunyt el.


Ebben a kategóriában főleg a nemzetközi nagymesterek szállnak logikai-stratégiai csatába, de természetesen olyanok is neveztek, akik nem hivatásos sakkozók. A nevezők számba bőven meghaladja a 70-et, úgyhogy igazán élvezetes és izgalmas játékokra számíthatunk.


A második csoport a B versenyé, ahol nem profi játékosok, hanem amatőrök ülnek asztal mögé; közülök sokan fiatalok, diákok, tanulók. Idén a megszokottnál is többen jelentkeztek, illetve érdeklőtek, ami csak tovább növeli az esemény színvonalát mind szatmári, mind romániai, mind nemzetközi színvonalon. Legalább 50 versenyzőt várnak ebbe a kategóriába, ebből minimum 30-an fiatalok.


A tét ebben az évben is igen magas, összesen 16.000 lej összértékben osztanak majd szét prémiumokat a legjobbak között. Részletesebb leírást, a meccsek beosztását az esemény Facebook oldalán lehet nyomonkövetni. Hogy könnyebben megtaláld, kattints az alábbi linkre


Minden érdeklődőt szeretettel várnak a helyszínre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: