2013-05-20 19:25:49• hírek • Póti Orsolya

Hét művészeti iskola gitárosai versenyeznek

A Szatmári Művészeti Iskola június 7-8. között rendezi meg a „Samus GuitArt" Gitárversenyt, amelyre hét városból érkeznek versenyzők. A verseny legjobbjának járó trófeát idén is Kótér László művész készítette el.

A Szatmári Megyei Tanács támogatásával harmadik alkalommal kerül megrendezésre a „Samus GuitArt" Akusztikus Gitárverseny, amely azoknak a diákoknak szól, akik aktívan részt vesznek a régiónkban működő művészeti iskolák gitártanfolyamain, és céljuk a gitározás magas szinten való elsajátítása.

Mint megtudtuk, a június 7-8. között zajló verseny idén a zilahi, a nagybányai, a máramarosszigeti, a besztercei, a kolozsvári a nagyváradi és természetesen a szatmári művészeti iskolák gitárosai között zajlik.

„A zsűriben részt vesznek az Andrei testvérek, Dr. Constantin Andrei a Kolozsvári „Gh. Dima" Zeneakadémia professzora, Adrian Andrei, a Bukaresti „Dinu Lipatti" Zeneakadémia klasszikusgitár tanára és Aurelian Andrei - nyilatkozta Deac Mircea, a Művészeti Iskola vezetője a Szatmár.ro-nak.

Mint minden megmérettetésen, így ezen is a versenyzők jutalomban részesülnek: összesen 1000 lej értékben osztanak ki jutalmat a versenyzők között, a megmérettetés legjobbja pedig elismerésként megkapja a fából készült trófeát, Kótér László képzőművész alkotását.

Az idei akusztikus gitárverseny költségvetése 13.000 lej volt - tudtuk meg a szervezőktől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: