2009-08-05 13:02:36• hírek • Szatmár.ro

Hét millióra pályáznak

Hét millióra pályázik az Apaserv a szennyvíztisztító telep további korszerűsítése céljából.

Tavaly ősszel zárul le az ISPA projekt Szatmárnémetiben, mely keretében olyan fontos modernizációs munkálatokat végeztek el az ivóvíz- illetve csatornahálózaton, mint az ivóvízkutak felújítására, azok kipucolására, és automatizált módon való ellenőrző rendszerük kiépítése, a víztisztító-állomás komplex modernizálása, a szennyvízcsatornák és az átemelő szivattyúpompák rehabilitációja, a szennyvíz-tisztítótelep rendbetétele. Leitner János, az Apaserv Rt. igazgatója szerint, ezzel még korántsem fejeződtek be a modernizációs munkálatok, melyeket a továbbiakban is Uniós pénzből kívánnak finanszírozni.

 

A szatmárnémeti szennyvíztisztító telepen két lépcsős tisztítás folyik, melyet még ki kell egészíteni a tisztítás harmadik lépcsőjével. Ez utóbbi a szennyvíz nitrát- illetve foszforvegyületektől való megtisztítását jelenti, melyek a természetbe kerülve igen káros hatással vannak az élővilágra. A jelenlegi tisztító rendszer még két nagy medencével egészülne ki, melyekben biológiai eljárással vonnák ki a szennyvízből a káros vegyületeket.

„Az előzetes számítások szerint, ez a bővítés közel hét millió eurónyi ráfordítást igényel. Ez az összeg egy nagy, megyei szintű pályázat részét képezné, mely összértéke meghaladja a 100 millió eurót"- magyarázta Leitner.


Tavaly ősszel került sor a modernizált szennyvíztisztító telep átadására
Tavaly ősszel került sor a modernizált szennyvíztisztító telep átadására


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: