2009-04-04 20:22:09• hírek • Parajdi Andrea

Hét megye diákjai versenyeztek

Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg április 3 és 5 között, a Grigore Moisil Megyék közti Matematika-Informatika versenyt Szatmárnémetiben.

Idén Bihar, Szilágy, Beszterce, Máramaros, Maros, Kolozs és Szatmár megyei diákok mérték össze képességeiket a XXIV. Grigore Moisil Megyék közti Matematika-Informatika versenyen. A résztvevő diákok saját megyéjükben a matematika, és informatika olimpiászokon már bizonyítottak, s kimagasló eredményeik révén kaptak lehetőséget, hogy a megyék közti versenyen is megmérettesenek.

A Grigore Moisil Megyék közti Matematika-Informatika verseny megnyitóját április 3-án, 19 órától tartották meg. Április 4-én, szombaton délelőtt 9 és 12 óra között a Mihai Eminescu Főgimnáziumban írták meg a dolgozatokat, idén összesen 240-en.

 

A versenyen V-VIII, és IX-XII. osztályos tanulók vettek részt, akiket szombaton délután 18 órai kezdettel a Dinu Lipatti Filharmóniában díjaztak. A versenyen a Kölcsey Ferenc Főgimnázium IX. évfolyamos diákja Sajtos István, illetve a X. évfolyamon tanuló Bondici László teljesítményéükért dícsérő oklevelet vehettek át.

Április 5-én, vasárnap 10 órától az Elisa Zamfirescu Műszaki Kollégiumban nemzetközi szimpóziummal zárul a három napos eseménysorozat.

Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg a Grigore Moisil Megyék közti Matematika-Informatika versenyt Szatmárnémetiben.

A versenyen V-VIII, és IX-XII. osztályos tanulók vettek részt hét megyéből

Szombat délután a Dinu Lipatti Filharmóniában díjazták a legjobbakat

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: