2013-09-30 18:46:28• hírek • Kocsis Zoltán

Hét kilométerrel rövidített le egy utat a megyei tanács – papíron

Összesen 16 napirendi pontról döntöttek a Szatmár Megyei Tanács tagjai a hétfői rendes havi ülésen. Valamennyit egyhangúlag meg is szavazták - más kérdés, hogy igazán komoly súlya egyiknek sem volt.

A 33 tagú testület megszavazta, hogy a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivataltól augusztus 14-én átvett egykori 13-as Számú Általános Iskola épülete ezentúl a fogyatékkal élő gyerekekkel foglalkozó speciális iskolának adjon otthont. Egy másik döntés értelmében a G. Calinescu 1., az Ilisesti 1. és a Gorunului 1. szám alatti épületek és ingatlanok a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság adminisztrációja alá kerülnek. Utóbbiak esetében pusztán formaságokról van szó, hisz eddig is az igazgatóság használta őket.

Módosult a megyeszékhelyen kívüli tömegközlekedés egyik járatának útvonala is. Az Erdőd - Krasznabéltek - Gyöngy útvonal helyett ezentúl a Gyöngy - Géres - Krasznabéltek útvonalon közlekedik majd a busz. A megyén belüli tömegközlekedési hálózattal kapcsolatos, hogy engedélyt kapott Szatmárnémeti és a nagykárolyi tejgyár között a munkásokat szállító járat is.

Az ülés legfurcsább határozata az volt, amelynek révén hét kilométert levágtak az egyik megyei útból. Legalábbis papíron. Az történt ugyanis, hogy a Tasnád - Érkávás - Tasnádszilvás útvonal egy része eddig két néven is szerepelt a térképeken. Az átfedés kiküszöbölése következtében ezentúl csak nyolc kilométer hosszú lesz a DJ 195D jelzésű út, az eddigi 15 helyett.

Döntés született arról is, hogy hét tagú lesz a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér igazgatótanácsa: ebből egy személy a megyei tanácsot, egy pedig a közlekedési minisztériumot képviseli.

A két legfontosabb határozat a sor végére maradt. Az egyikben a testület áldását adta arra a pályázatra, amelyet a Szatmár Megyei Múzeum az ukrajnai kollégákkal készített. Ennek összértéke közel 100.000 euró, a megye által fizetendő önrész pedig 11.600 euró. A pályázat részét képezi többek között egy gépjármű vásárlása is a Szatmár Megyei Múzeum számára.

Szintén gépkocsi, ám sokkal nagyobb, drágább és fontosabb beszerzésére ad lehetőséget az utolsó napirendi pont elfogadása. Ennek következtében a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége, jelentős uniós támogatással, egy olyan létrás tűzoltóautót vásárolhat, amellyel 32 méter magasságra is fel lehet emelkedni. Erre azért van égető szükség, emelte ki Adrian Stef tanácselnök, mert a mostani autó létráját 15 méternél nem lehet magasabbra emelni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: