2009-02-09 17:06:28• hírek • www.danubius.hu

Hét kategóriában nyert a Gettó milliomos

A hétvégi Bafta-gálán a Gettó milliomos című film győzedelmeskedett: az alkotás megkapta többek között a legjobb film díját is.

 

A.tíz.kategóriában Oscar-díjra jelölt Gettó milliomos a hétvégi Brit Filmakadémia (Bafta) díjátadó ünnepségén is tarolt - Danny Boyle alkotása hét díjat zsebelt be.

Az Oscar szobrocska másik nagy esélyese, a Brad Pitt főszereplésével készült Benjamin Button különös élete című film ezzel szemben nem diadalmaskodott - bár az alkotás tizenegy kategóriában is jelölve volt, mindössze három elismerést sikerült megszereznie.

Kate Winslet számára ez az év igazán szerencsés, hiszen a színésznő halmozza az elismeréseket - a Bafta-gálán övé lett a legjobb színésznő díja, míg a legjobb színész kategória nyertese Mickey Rourke lett.

Heath Ledger most sem maradt ki a díjazottak sorából - a tragikus körülmények között elhunyt színészt A sötét lovag Jokerének megformálásáért a legjobb férfi mellékszereplő díjával jutalmazták, míg a legjobb női mellékszereplő díja a Vicky Cristina Barcelona sztárjáé, Penelope Cruzé lett.

Díjeső a Gettó milliomosnak - részlet a filmből

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: