2017-11-21 11:11:05• hírek • Bede Emőke

Hét iraki bevándorlót fogtak Csanálos közelében

Fotó: politiadefrontiera.ro
Fotó: politiadefrontiera.ro

Hétfő este a határrendészek Csanálos és Csanálosnagyerdő között egy Németországban bejegyzett személygépjárműre lettek figyelmesek.

A rend emberei szerették volna megtudni, hogy mégis mi céllal tartózkodik az adott helyen, azonban a 27 éves férfi nem tudott magyarázattal szolgálni. D. Vasile viselkedése gyanússá vált a határrendészek számára, ezért úgy döntöttek, hogy alaposabban is körülnéznek a környéken. Sejtelmük beigazolódott, ugyanis nem messze a parkoló autótól 7 iraki állampolgárt találtak megbújva.
 

Mint kiderült, a román-moldáv állampolgársággal rendelkező férfi egészen a határig szállította a menekülteket, akik amúgy előzetesen már benyújtották menedékjogi kérelmüket a román állam felé.
 

A határrendészek igazoltatták a bevándorlókat. Mint kiderült, mindannyian Irakból származnak. A felnőttek 20 és 47 év közöttiek, a gyerekek pedig 5, 8 és 13 évesek. Vallomásuk alapján a schengeni övezetbe szerettek volna eljutni.
 

A migránsok ellen illegális határátlépés kísérlete miatt indítanak eljárást, D. Vasile pedig embercsempészet miatt állhat majd bíróság elé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: