2016-09-02 15:04:31• hírek • Kocsis Zoltán

Hét fellebbezés eredményezett sikeres pótérettségit

Mindössze hét darab fellebbezés eredményezett sikeres pótérettségit Szatmár megyében, ahol csak minden negyedik vizsgázó vette sikerrel az augusztusi akadályokat, derült ki a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség pénteken nyilvánosságra hozott adataiból.

Ezekből kiderül, hogy a pótérettségik jegyeinek közzétételét követően 163-an nem voltak megelégedve és fellebezést nyújtottak be. Közülük 17-en jártak sikerrel, azaz 10,4%-uknak emelték meg eredeti jegyeiket. Igazán azonban heten örülhettek, az emelés következtében ugyanis ők elmondhatják magukról, hogy sikerült a pótérettségijük. Százalékosan lebontva ők a fellebbezők 4,2%-át teszik ki.

Legtöbb esetben azonban az újrajavítást követően sem változtak a jegyek: 97-en tapasztalhatták meg ezt, azaz a fellebbezők 59,5%-a. Náluk is rosszabbul járt az a 49 vizsgázó, akinek az újabb javítást követően csökkentették jegyeiket - a fellebbezők 30%-a járt így.

Szatmár megyében összesen 478-an vettek részt az őszi pótérettségin és kerek százan teljesítették azt - tehát 20,92% a sikerességi arány.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: