2019-04-18 12:40:12• hírek • Bede Emőke

Hét évtizede tartó házasságot is díjaztak csütörtökön

Már hagyománynak számít Szatmárnémetiben, hogy az arany- és gyémántlakodalmas párok egymás mellett eltöltött éveit és hűségét egy oklevéllel és egy pénzjutalommal honorálja a városvezetés. Arra azonban eddig nem volt példa, hogy egy hetven éve tartó házasságot díjazzon a városvezetés.

Csütörtök délben több tíz pár érkezett a hivatal házasságkötő termébe: huszonnyolcan ötvenedik házassági évfordulójukat ünnepeltek, négyen a hatvanadikat, és első ízben arra is volt példa, hogy egy párt a hetvenedik évfordulójuk okán köszöntöttek. Bár Tulian Gheorghe és Ortensia nem tudott személyesen jelen lenni az eseményen, természetesen nekik is átadták egy otthoni látogatás alkalmával az oklevelet és az ezzel járó 1000 lejt. Az idős házaspár annak idején egy tánciskolában ismerkedett meg, s azóta is töretlenül kitartanak egymás mellett. Mint mondják, ha újrakezdhetnék, akkor is éppen így alakítanák életük menetét. 
 

„Szeretném megköszönni, hogy itt vannak ma velünk, illetve szeretném köszönetet mondani azért, hogy példaképként szolgálnak a mai, fiatalabb nemzedék számára, és hálásak vagyunk mindazért, amit ezért a városért, ezért a megyéért tettek. Látjuk mindannyian, hogy Európa értékválságban szenved, és azt gondolom, hogy mindannyiunknak vissza kell forduljunk hagyományos, keresztény értékeink felé, illetve afelé az intézmény felé, mely a társadalom alapértéke. Ez nem más, mint a család” -mondta el az díjazáson Kereskényi Gábor polgármester.
 

Ezt követően a városvezető Adrian Albu alpolgármester társaságában kiosztotta az okleveleket, majd elkészült a már megszokott csoportkép is.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: