2015-08-18 14:53:42• hírek • Kocsis Zoltán

Hét éve lopták el, Peténél megtalálták

A szatmári határőrök közreműködésével két, Nyugat-Európából ellopott kamiont foglaltak le hétfőn: egyet a petei határátkelőnél, egyet pedig Máramaros megyében. Mindkét jármű amúgy hatósági eljárás tárgyát képezte származási országában.

A határőrség tájékoztatása szerint hétfőn a Máramaros megyei Teofil M. egy M.A.N. típusú kamionnal próbált meg bejutni az országba. A részletes vizsgálatok során azonban kiderült, hogy a Hollandiában bejegyzett teherautó 2008 óta lopottként szerepel a holland hatóság adatbázisában. A 40 éves sofőr „természetesen" nem tudott arról, hogy a 11.000 euró értékű gépkocsi lopott - legalábbis kihallgatása közben ezt nyilatkozta.

Ennél is cifrább annak a Volvo márkájú kamionnak, illetve Krone típusú hűtőszekrényes utánfutónak a sztorija, amit Máramaros megyében, egy benzinkútnál találtak meg a rendőrök. A szatmári határrendészet adatai alapján a keresett járművet vezető Grigore C. azt vallotta, hogy Csehországban kereste meg őt két, németül beszélő férfi. Ők 500 eurót ajánlottak a 36 éves Suceava megyei sofőrnek, hogy Romániába lehozza a nyergesvontatót és utánfutóját. A szerelvény eltűnését aznap, augusztus 17-én jelentették be Németországban.

A hatóság lefoglalta a 60.000 euró értékű kamiont és utánfutót, Grigore C. ellen pedig bűnrészesség vádjával indult eljárás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: