2014-04-10 01:26:12• hírek • Hét év után marad le az elődöntőről a Barcelona!

Hét év után marad le az elődöntőről a Barcelona!

Madridban Azerbajdzsán is legyőzte Katart! A két csapat mezén ugyanis - rendhagyó módon - főszponzorként e két ország neve olvasható.

Szinte hihetetlen, de 2007 tavaszán fordult elő utoljára, hogy a Barcelona nem jutott el a Bajnokok Ligája elődöntőjéig - ezt az elképesztő sorozatot az az Atletico Madrid szakította meg, amely viszont 40 éve nem szerepelt a legrangosabb sorozat elődöntőjében. A másik ágon a Bayern elhúzta a mézesmadzagot a Manchester United előtt, majd kegyetlenül leszámolt az angol reményekkel - meg a vörös ördögökkel.

Az idei labdarúgószezon paradoxona, hogy két olyan támadó csapat, mint a Barcelona és Atletico Madrid miként tudja egymást annyira semlegesíteni, hogy ebben az évadban két gól nélküli és két egy-egyes döntetlent játszottak egymás ellen - legutóbb egy héttel ezelőtt Barcelonában. Mindezek ellenére amikor Koke a 6. percben előnyhöz juttatta az Atleticót, talán senki sem gondolta, hogy ez lesz a meccs egyetlen találata. Már csak azért sem, mert a hazaiak ritkán látható lendülettel kezdtek, meglepetésre úgy nekimentek a Barcelonának, mint bolond cápa a tankerhajónak: Koke gólja mellett Adrian egyszer, Villa pedig kétszer találta el a vendégek kapujának felső lécét. És mindezt az első 19 percben!

A Barcelonának hosszú percekre volt szüksége, amíg a sokkból magához talált. Lassan magához is ragadta a kezdeményezést - már csak azért is, mert a fővárosiaknak egyre kevésbé volt okuk a sietségre. A katalán fölény ellenére egy Messi-fejesen kívül igazi ziccert nem tudtak kialakítani.

Legalábbis a szünetig, mert a pihenőt követő percekben a Barcelona kétszer is olyan kavarodást okozott a hazai kapu előtt, hogy csak a jó ég tudta, hol is van a labda - egy biztos, Courtois kapujában nem. A két csapat óriási iramot diktált, a játékosok nem ismertek elveszett labdát, helyzetek azonban nem igazán voltak. Ennek legfőbb oka, hogy a Barcelona nem tudta feltörni az óramű pontossággal működő hazai védelmet, amely oly módon semlegesítette Messit, hogy ez lett az argentín pályafutásának egyik legrosszabb meccse. Az elmúlt hét évben megszokhattuk, hogy Messi a fontos meccseken metronóm pontossággal hozza remek formáját és ontja a gólokat - nos, ez szerdán egyáltalán nem így történt. A 78. percben ennek ellenére a Barcelona közel került az egyenlítéshez, ám Neymar fejesét követően a labda centikkel kerülte csak el a kaput.

Ez volt a katalánok utolsó igazán komoly gólszerzési lehetősége, és mivel a másik kapu előtt Pinto védett Rodriguezzel szemben, az eredmény már nem változott. Amit az Atletico hívei a legkevésbé sem bántak. A matracosok 1974-ben jutottak be utoljára az akkor még Bajnokcsapatok Európai Kupájának nevezett sorozat elődöntőjébe (akkor a jugoszláv Crvena Zvezda ellenében), majd a Celticet is búcsúztatva meg sem álltak a döntőig. Ott viszont egy 1-1-es döntetlent követő megismételt meccsen (akkor még nem voltak tizenegyesek) 4-0-ra kikaptak a Sepp Maier, Franz Beckenbauer, Gerd Müller fémjelezte Bayern Münchentől. Amely az elődöntőben a Bene Ferenc és Zámbó Sándor-féle Újpestet győzte le....

A 40 évvel ezelőtti döntő akár idén is összejöhet, hisz az est másik meccsén a Bayern München - ha a vártnál kicsit talán nehezebben, de legyűrte a Manchester Unitedet. Az első félidő fura játékot hozott, hisz az intenzív meccs ellenére az igazán komoly gólszerzési lehetőségek elmaradtak - egyedül Robben és Kroos lövéseit jegyezhettük fel. Az 1-1-es manchesteri eredmény következtében ugyanis még a Unitednek sem volt annyira sürgős, hogy mindent egy lapra feltéve rohamozzon.

A szünet után aztán gyorsan megváltozott minden. Az addig jószerével csak védekező United Evra bombájával az 57. percben megszerezte a vezetést. Az angolok még meg sem ünnepelték rendesen a gólt, az 59. percben ugyanis Ribery passzát követően Mandzukic fejjel ki is egyenlített. Ekkor beindult a Bayern-henger, ami nemes egyszerűséggel elsodorta a Manchestert: a 68. percben Robben passzából Müller szerzett vezetést, majd újabb nyolc perccel később maga Robben zárt le minden lényeges kérdést.

A Bajnokok Ligája elődöntőjébe tehát a címvédő Bayern München, a két évvel ezelőtti bajnok Chelsea, valamint a két madridi gigász, a Real és az Atletico jutott be. A elődöntők párosításának sorsolását pénteken tartják.

Bajnokok Ligája elődöntő, visszavágók (összesített eredmény):
Atletico Madrid
- Barcelona 1-0 (2-1)
gól: Koke (6.)

Bayern München - Manchester United 3-1 (4-2)
gólok: Mandzukic (59.), Müller (68.), Robben (76.) illetve Evra (57.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: