2012-03-25 10:03:56• hírek • Póti Orsolya

Hét afrikai próbált átszökni a határon

A határrendészeti felügyelőség büntetőjogi eljárást indított a határsértők  és a két gépjárművezető ellen.
A határrendészeti felügyelőség büntetőjogi eljárást indított a határsértők és a két gépjárművezető ellen.

A Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség hat algériai és egy marokkói állampolgárt tartóztatott fel a román-magyar határvonalnál, a Petei Határátkelő környékén. A hét afrikai férfit két román állampolgár szállította az országhatár környékére. Ellenük is eljárást indított a határrendészet.

Március 23-án, péntek este 21 óra körül a petei határ térségben működő határrendészet munkatársai hét személyre figyeltek fel, akik két gépjárműből szálltak ki a határátkelő közelében, majd a zöldhatár irányába haladtak.

A hatóság emberei a csoport nyomába eredtek és rövid idő alatt feltartóztatták a határsértőket. Ugyanakkor a két gépjárművet is megállították, vezetőjüket pedig igazoltatták. A határőrségen kiderült, hogy a bűncselekmény elkövetője hat algériai és egy marokkói állampolgár, illetve két nagybányai férfi. Az afrikaiak egy nyugat-európai országba szerettek volna eljutni, annak reményében, hogy munkahelyet találnak.

A határrendészeti felügyelőség büntetőjogi eljárást indított a határsértők ellen.  A két nagybányai férfi ellen is indult eljárás bűnrészesség miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: