2011-08-11 13:44:42• hírek • Kocsis Zoltán

Hét Szatmár megyei pályázat kerékpárút-ügyben

Augusztus 9.-én, kedden zárult le a Környezetvédelmi Alap támogatásával kerékpárút építését célzó pályázatok leadási határideje, Szatmár megyéből pedig összesen hét dokumentáció jutott el Bukarestbe - derült ki a Környezetvédelmi Ügynökség csütörtöki közleményéből.

Amint arról a Szatmár.ro is beszámolt, az egyik pályázatot a Szatmár Megyei Tanács készítette, ennek célja pedig Nagykároly-Fény-Bere útvonalú bicikliút kiépítése. Ezen kívül további pályázatokat adott le Mezőpetri, Pusztadaróc, Szatmárpálfalva, Nagykároly, Vetés és Túrterebes polgármesteri hivatala is. Szatmár megyénél több pályázatot amúgy csak három megye készített: Iasi tízet, Bihar és Temes pedig nyolcat-nyolcat.

A Környezetvédelmi Alap összesen 50 millió lejt bocsájtott a pályázók rendelkezésére, ám a 120 beérkezett dokumentáció összköltségvetése eléri a kétszáz millió lejt. Egy adminisztratív intézmény legfeljebb 2,5 millió lejes támogatásra számíthat. Amint azt az illetékesek már előre leszögezték, az első számú elbírálási szempont a gyorsaság, minél gyorsabban adtak le tehát egy dokumentációt, annál nagyobb esélye van a sikerre. Ez persze nem jelenti azt, hogy a pályázatokat nem bírálják el jogi, technikai vagy gazdasági tekintetben is. Amikor már az összes pénz elfogyott, akkor a többi borítékot kibontatlanul küldik vissza a feladónak.

Ami a szatmári pályázatokat illeti, Mezőpetri a 10., Pusztadaróc a 11., Pálfalva a 19., a Megyei Tanács a 28., Nagykároly a 35., Vetés a 62., Túrterebes pedig a 94. volt a sorban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: