2014-09-17 02:30:15• hírek • Kocsis Zoltán

Hengerelt a Real, szenvedett a Liverpool, kikapott az Atletico

Mindössze négy csapat nem tudott gólt lőni a labdarúgó Bajnokok Ligája 2014-2015-ös szezonjának nyitányán -némi meglepetésre köztük van az Arsenal is. Egyelőre elmaradtak a bombameglepetések, noha kevesen fogadtak volna az athéni és az isztambuli eredményekre.

Az est legjobb és legfordulatosabb meccsét Athénben játszották, ahol az Olympiakosz a tavalyi döntős Atletcio Madridot fogadta. A hazaiak Masuaku bombájával az első negyedóra végén megszerezték a vezetést, majd egy védelmi hiba után fél óra elteltével Afellay kettőre növelte a görögök előnyét. A vendégek Mandzukic fejesével még a szünet előtt szépítettek. A második félidőben a spanyolok több komoly helyzetet is kialakítottak, de gólt a hazaiak szereztek Mitroglu révén. Ezzel el is dőlt a három pont sorsa, Griezmann csak izgalmassá tette az utolsó perceket.

A csoport másik meccsén a Juventus a várakozásoknak megfelelően végig diktálta a tempót a BL-egyik újonca, a svéd Malmö ellen, gólt mégis csak nehezen tudott szerezni. Az olaszok hőse Tevez volt, aki előbb Asamoah sarkazásos passza után, majd a hajrában szabadrúgásból talált be.

A B csoportban a címvédő Real Madridnak nem okozott komoly gondot a Basel, főleg, hogy Suchy már a 14. percben öngólt vétett. Az események fél óra után gyorsultak fel, amikor kilenc perc alatt négy gól is született: Bale, Ronaldo majd Rodriguez növelte a címvédő előnyét, majd Gonzalez szépített. A svájciak a második félidőben is folytatták nyílt sisakos játékukat, gólt azonban a Real és Benzema szerzett.

A csoport másik meccsén a BL-be öt év után visszatérő Liverpool alaposan megizzadt az abszolút újonc Ludogorec Razgrad ellen. Az angoloknak 82 percet kellett várniuk, amíg Balotelli révén előnyhöz jutottak, ám Abalo a 91. percben egyenlített. Ezzel azonban még nem volt vége, Borjan kapus hibája után a Liverpool tizenegyeshez jutott, Gerrard pedig nem hibázott.

A C csoportban rendezték az est egyik legfurcsább meccsét, hisz a Leverkusen hiába támadott végig a BL-be kilenc év után visszajutó Monaco otthonában, a franciák két helyzetükből egyet értékesítettek és Moutinho gólja győzelmet is jelentett számukra. A másik meccsen a Benfica sorsa bő negyed óra után megpecsételődött a Zenit ellen: előbb Hulk szerzett vezetést a szentpéterváriaknak, majd a 18. percben kiállították Artur kapust. A „sasok" egyik korábbi játékosa (a Zenitben összesen három ex-benficás kapott helyet a kezdőben), Witsel a 22. percben aztán fejjel beállította a végeredményt.

A D csoportban rendezték az est rangadóját, amelyen azonban egyetlen csapat volt a pályán: a Borussia Dortmund. Az Arsenal ugyanis Welbeck két helyzetét leszámítva nem igazán tudott veszélyes lenni. Nem úgy a Dortmund, amely akár több góllal is nyerhetett volna. A vége végül 2-0 lett és érdekesség, hogy a találatokat két olasz óriás neveltjei szerezték: a vezetést a Juventusban nevelkedő Immobile szerezte meg, a végeredményt pedig Milan korábbi ifistája, Aubameyang állította be.

A csoport másik meccsén meglepetésre az idegenben 14 éve nem nyerő Anderlecht támadott többet a Galatasaray otthonában és Praet pazar bombájával meg is szerezte a vezetést. Úgy tűnt, megszakadhat a rossz sorozatuk, ám a bekapott gól után aktívabb törökök végül Yilmaz révén otthon tartottak egy pontot.

A keddi program:
A csoport:

Olympiakosz Pireusz - Atletico Madrid 3-2
gólok: Masuaku (13.), Afellay (31.), Mitroglu (73.) illetve Mandzukic (38.), Griezmann (86.)
Juventus - Malmö 2-0
gólok: Tevez (59., 90.)

B csoport:
Real Madrid
- Basel 5-1
gólok: Suchy (14., öngól), Bale (30.), Ronaldo (31.), Rodriguez (36.), Benzema (79.) illetve Gonzalez (39.)
Liverpool - Ludogorec Razgrad 2-1
gólok: Balotelli (82.), Gerrard (93., 11-es) illetve Abalo (91.)

C csoport:
Monaco - Bayer Leverkusen 1-0
gól: Moutinho (61.)
Benfica - Zenit Szentpétervár 0-2
gólok: Hulk (5.), Witsel (22.)

D csoport:
Borussia Dortmund - Arsenal 2-0
gólok: Immobile (45.), Aubameyang (48.)
Galatasaray - Anderlecht 1-1
gólok: Yilmaz (90.) illetve Praet (52.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: