2010-11-04 00:59:12• hírek • Szatmar.ro

A Zsolnával volt szerencséje a CFR-nek

A kolozsvári labdarúgás történelmének legpatinásabb ellenfelét fogadhatta a CFR a Bayern München „személyében". A 22-szeres német bajnok és négyszeres BEK/BL-győztes „bőrnadrágosok" pedig le is tették névjegyüket egy négy gólos győzelemmel. Az est csúcsrangadóján a Real Madridot kevesebb, mint egy perc választotta el szezonbeli első vereségétől Milánóban.

Az E csoportban besorolt román bajnok Kolozsvári CFR két héttel korábban rendkívül peches körülmények közepette szenvedett vereséget Münchenben, így méltán remélhették, hogy odahaza megtépázhatják kissé a Bayern. Ám hiába a németek gyengébb formája, a rengeteg hiányzó (csak 15 játékost tudtak nevezni a meccsre a bajorok), az erdélyiek csak az oroszlán bajszát tudták megrángatni. Mert hiába Robben, Ribery vagy Klose hiánya, ott volt a németeknél a remekül játszó és sokat dolgozó Altintop, a világklasszis Schweinsteiger és a lesipuskás Gomez. Utóbbi már a 12. percben betalált, miután Stancioiu csak kiütni tudta a labdát Ottl lövése után, majd a spanyol származású csatár a 24. minutumban máris duplázott, egy Altintop és Schweinsteiger által felépített akció végén.

Miközben a németek Gomez révén további gólokat is szerezhettek volna, addig a hazaiak rendkívül gyenge teljesítménnyel rukkoltak elő, egy de Zerbi-zicceren kívül nem okoztak gondot Butt kapusnak. Legalábbis az első félidőben, a szünet után ugyanis egy másik CFR futott ki a pályára. A hazaiak ekkor nekiestek a németeknek, de Zerbi és Culio ziccerei után Piccolo egy szögletet követően a kapufát találta el, majd Traoré, Rada és de Zerbi lehetőségei következtek. Butt azonban több nagy védéssel tartotta kapuja érintetlenségét, a Bayern pedig, mint egy nagy csapat, megbosszulta a kihagyott ziccereket: a 74. percben Gomez egy az egyben nem hibázott Stancioiuval szemben, a ráadás perceiben pedig Müller büntette a hazai védők passzivitását, beállítva ezzel a 0-4-es végeredményt.


A szó szoros értelmében fájdalmas vereséget szenvedett a CFR a Bayern ellen fotó: fcbayern.telekom.de
A szó szoros értelmében fájdalmas vereséget szenvedett a CFR a Bayern ellen fotó: fcbayern.telekom.de


Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a Roma egy gólgazdag meccsen 3-2-re nyerni tudott Bázelben, így a román bajnok tovább reménykedhet az Európa-ligás folytatásban.

Az est (sőt egész Európa) legnagyobb rangadóján a Milan szeretett volna visszavágni a Real Madridnak a G csoportban két héttel korábban simán elszenvedett vereségért. A szándéktól a tudásig azonban hosszú az út a mostani piros-feketék számára: miközben Ibrahimovic elkönnyelműsködte a hazaiak mindkét ziccerét, addig a spanyolok néha nyomasztó fölényben játszottak, de a 45. percig helyzetek sorát szalasztották el. Az első félidő utolsó pillanataiban azonban di Maria pazar passzal ugratta ki Higuaint, aki közelről megszerezte a vezetést.

A szünet után sem változott a meccs képe, az öreguras Milan nem tudott mit kezdeni a lendületes, hihetetlenül labdabiztos és szellemes spanyolokkal. Aztán a derült égből a villámcsapásként fordított a Milan! Kellett ehhez előbb Pepe és Casillas, majd a partjelző hibája. Na meg Inzaghi, aki csereként beállva előbb egy szemfüles, majd egy lesgólt szerezve egymaga megfordította az eredményt - utóbbi volt a 70. európai kupagólja. Amikor már úgy tűnt, a királyi gárda elszenvedi első szezonbeli vereségét, játékosai leutánozták az első félidő utolsó momentumait: ezúttal Benzema passzolt Leonnak, aki közelről egalizált - megközelítőleg 40 másodperccel a meccs vége előtt.

A Milan szerencséjére azonban az Auxerre Sammaritano és Langil góljaival legyőzte a meccs nagy részében fölényben játszó Ajaxot, úgyhogy a lombardiai sztárklub megőrizte második helyét a csoportban.


Inzaghi ezúttal is jókor volt jó helyen: az egyenlítő gól fotó: acmilan.com
Inzaghi ezúttal is jókor volt jó helyen: az egyenlítő gól fotó: acmilan.com


Két héttel ezelőtt az F csoportban a Chelsea az első félidőben remekelt a Szapartak Moszkva otthonában, az akkor szerzett két góllal pedig be is gyűjtötte a három pontot. A londoni visszavágón azonban kissé beragadtak az angolok és csak szünet után kapták el a fonalat. Akkor azonban Anelka majdnem az alapvonalról volt eredményes, majd Drogba büntetőből, Ivanovic pedig fejjel talált a kapuba. A szerb védő hibája után Bezsanov szépíteni tudott, egy kapu előtti kavarodás után mégis Ivanovic volt az, aki beállította a 4-1-es végeredményt.

A másik találkozón az Olympique Marseille azzal a tudattal lépett pályára Zsolnában, hogy mindenképpen győznie kell, ha a tabellán be akarja fogni a Szpartakot. Nos, a franciák ennek maradéktalanul eleget tettek, hisz Gignac háromszor, Gonzalez kétszer, Heinze és Remy pedig egy-egy alkalommal vette be Dubravka kapuját, atomaira szedve ezzel a szlovák bajnokot. Az OM ezzel pedig nem csak az est (kimentve ezzel a CFR-t), hanem a BL-történelem legnagyobb arányú idegenbeli győzelmét aratta.


A Zsolna csak csodálta az OM fociját fotó: om.net
A Zsolna csak csodálta az OM fociját fotó: om.net


Végezetül a H csoportban Mircea Lucescu és a Sahtar Donyeck szeretett volna visszavágni az Arsenalnak a két héttel korábbi, 5-1-es londoni vereség miatt. Nem kezdődött ugyanakkor jól az ukránok számára a találkozó, mivel Nasry előbb a kapufát találta el, majd a 10. percben Walcott megszerezte a vezetést a vendégeknek - egy hazai szöglet után! Néhány perccel később Jadson találta el az angolok kapufáját, majd Eastmond személyében egy újabb londoni volt eredményes - ám ő a saját kapujába fejelt egy szöglet után. A 45. percben aztán egy másik, Arsenal-kötődésű futballista állította be a végeredményt: Eduardo a nyáron került Londonból Donyeckbe, és miután két héttel ezelőtt szépített, ezúttal győztes találatot szerzett egykori csapata ellen.

A csoport másik meccsén nem kis meglepetésre a Braga nem csak hogy győzött Moisés fejesgóljával a Partizan Belgrád otthonában, de jobban is játszott szerb ellenfelénél, így máris kvalifikálta magát az Európa-liga tavaszi küzdelmeire. Egy mondat erejéig még a portugál csapatnál maradva: harmadszor fordult elő a BL-történelmében, hogy egy csapat kezdő tizenegyében csak egy európai futballista kapjon helyet.

A csoport:
Kolozsvári CFR - Bayern München 0-4
gólok: Gomez (12., 24., 71.), Müller (90.)

Basel - Roma 2-3
gólok: Frei (69.), Shaqiri (83.), illetve Menez (16.), Totti (25., 11-es), Greco (76.)
A csoport állása: 1. Bayern 12p., 2. Roma 6p., 3. Basel 3p., 4. CFR 3p.

B csoport:
Chelsea
- Szpartak Moszkva 4-1
gólok: Anelka (49.), Drogba (62., 11-es), Ivanovic (66., 90.), illetve Bazsenov (86.)
Zsolna - Olympique Marseille 0-7
gólok: Gignac (12., 21., 54.), Heinze (24.), Remy (36.), Gonzalez (52., 63.)
A csoport állása: 1. Chelsea 12p., 2. OM 6p., 3. Szpartak 6p., 4. Zsolna 0p.

C csoport:
Milan - Real Madrid 2-2
gólok: Inzaghi (68., 78.), illetve Higuain (45.), Leon (94.)

Auxerre - Ajax 2-1
gólok: Sammaritano (9.), Langil (84.), illetve Alderwireld (80.)
A csoport állása: 1. Real Madrid 10p., 2. Milan 5p., 3. Ajax 4p., 4. Auxerre 3p.

D csoport:
Sahtar Donyeck
- Arsenal 2-1
gólok: Eastmond (28., öngól), Eduardo (45.), illetve Walcott (10.)
Partizan Belgrád - Braga 0-1
gól: Moisés (35.)
A csoport állása: 1. Arsenal 9p., 2. Sahtar 9p., 3. Braga 6p., 4. Partizan 0p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: