2015-07-12 02:38:10• hírek • Kocsis Zoltán

Helyt állt az Olimpia Miskolcon

fotók: dvtk.eu
fotók: dvtk.eu

Anyagi problémák ide, stadiongondok oda, az Olimpia labdarúgócsapata folytatja a felkészülést a második osztályú bajnokság 2015-2016-os szezonjára. Csík Tibor legénysége szombaton Miskolcon lejátszotta első felkészülési mérkőzését és becsülettel helytállt: csak 2-1-re kapott ki.

Az ellenfél a magyar élvonalbeli bajnokság élmezőnyébe tartozó Diósgyőr volt, amelynek ez volt az utolsó barátságos meccse a következő hétvégén startoló pontvadászat megkezdése előtt. Ennek következtében elméletileg előrébb kell tartaniuk a felkészülés során.

Úgy tűnt, ez felszínre is jön, hisz az 1800 néző már a hatodik percben hazai gólnak tapsolhatott.  Lipták Zoltán adott hatalmas lőtt passzt a saját térfélről a 16-os előterében kilépő Miroszlav Grumicsnak, aki lekezelte a labdát, majd 15 méterről balról kilőtte a hosszú alsó sarkot. Aki ekkor gólzáporra számított, annak csalódnia kellett, hisz a szünetig újabb találat nem született.

A DVTK aztán a második félidőt is jól kezdte, három perc elteltével ugyanis megduplázta előnyét. Barczi Dávid szöglete után elsőre még kijött a tömegből a labda, másodszor azonban az előre húzódó Lipták Zoltán 16 méterről jobbról kilőtte a hosszú oldalt. Tizenegy perccel később azonban szépített az Olimpia. Gabriel Cadar némileg váratlanul lövésre szánta el magát 18 méterről, a labda a jobb alsó sarokban kötött ki.

Csík legénysége a folytatásban kedden Nagybányán, csütörtökön Balmazújvárosban a Cigánd (NBIII), szombaton pedig Kisvárdán a helyi második osztályos együttes ellen mérkőzik.

Diósgyőr - Olimpia 2-1
gólok
: Grumics (6.), Lipták (48.) illetve Cadar (59.)
Az Olimpia összeállítása: 1. félidő: Baican - Ciul, Onicas, Heil, Muntean - Rus, Chivari, Villand, Selagga - Markus, Salagean. 
Olimpia 2. félidő: Baican - Ciul, Onicas, Heil (Simon, 6.), Muntean - Lukacs, Tillinger, Donca (Ionescu, 80.), Gulya - Cadar, Faur.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: