2019-09-07 07:04:04• hírek • Bede Emőke

Helyreállították a sofőrök által tönkretett körforgalmat

Július végén járták be a helyi médiát azok a képek, melyek egy alaposan megrongálódott, Szatmár megyei körforgalmat mutattak be. A fotókat Kányaháza polgármestere, Dinu Birtoc osztotta meg saját Facebook-oldalán, totális érzéketlenségnek nevezve a sofőrök által véghezvitt rongálást.

A helyzet már csak azért is komoly felháborodást váltott ki a lakók körében, mert a körforgalmat nem sokkal korábban építették meg annak reményében, hogy biztonságosabbá teszi a kereszteződésben való közlekedést. Majd egyik napról a másikra, ismeretlen autósok szinte teljes mértékben megsemmisítették a csomóponti építményt. Az elmúlt napokban a munkások visszatértek a helyszínre, és ismét kialakították a körforgalmat. Maga a szerkezet ez alkalommal piros-fehér forgalomterelő elemekből lett megépítve, és természetesen kihelyezték a megfelelő közlekedési táblákat is, talán ez alkalommal nem zúzzák szét őket.



Sajnos Szatmár megyében nincs túl jó sora a körforgalmaknak. Biztosan olvasóink is emlékeznek még arra krasznaterebesi körforgalomra, mely a kányaházinál sokkal komolyabb méretekkel rendelkezett, viszont néhány állampolgár úgy gondolta, hogy a betongyűrűt borító térkőnek máshol nagyobb hasznát vennék. A körforgalmat szinte kőről kőre lopták el, de a negatív hírnévhez az is hozzájárult, hogy rövid időn belül több baleset is történt a kereszteződésben. A történet utolsó fejezetéhez pedig nem is olyan régen érkeztünk el, amikor a kereszteződés biztonságosabbá tétele érdekében csökkentették a körforgalom magasságát.


A térkövek eltűntek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: