2019-08-01 05:33:50• hírek • közlemény

Helyi bandák a reflektorfényben

A magyarországi sztárok mellett már befutott szatmári bandák is fellépnek a 18. Partiumi Magyar Napokon, bizonyítva, hogy a hazai zeneipar is megállás nélkül pörög. 

„A fiatalságunk feledhetetlen éveit felidéző retróslágerektől kezdve a legvadabb rock ütemeken át, egészen a lélekig hatoló klasszikusokig, mindenféle zenei műfajt elhoznak számunkra a szatmári előadók. Rajongjunk egyikért vagy másikért, az már most biztos, hogy a koncertek után mindenki elégedetten, fantasztikus zenei élményekkel feltöltődve térhet haza” – ígérik a szervezők.


Retro- és rockslágerek – mindenki kedvére

Bár a neve az ellenkezőjét sugallja, a szatmári közönségnek nem idegen a Strangers zenekar, és az is köztudott, hogy ahol ők fellépnek, ott emlékezetes marad a buli. Repertoárjukban megtaláljuk a legnépszerűbb magyar és angol nyelvű retródalokat, amelyekre megannyi generáció ropta már, de nem hiányoznak palettájukról napjaink legmenőbb slágerei sem. „Csapatunk élén, gitáron, és a mikrofon végen Fehér Róbert Benjamin áll, aki mellett káprázatos hangjával Tamutan Brigitta biztosítja az énekhangot. A ritmus szekció két alapembere az örökké mosollyal zenélő tempófelelős, a dobok nagymestere, Iakkel Levente, és Berendi Róbert basszusgitáros, a mély frekvenciák és a megremegtető hangok titkainak tudója. Zenekarunk szíve pedig a billentyűkön varázsló, bíborosi címmel kitüntetett Balázs Gergő, ő az, Aki” – mutatkozik be a Strangers. Az idei PMN-re fergeteges hangulattal, észbontó koncertélménnyel és mesteri módon összeválogatott zenei felhozatallal készülnek.



Noha stílusban eltérő jelleget képvisel, de hasonlóan hatalmas bulival kecsegtet a szatmári fiatalok egyik kedvenc rockbandája, a színpadra mindent elsöprő energiával berobbanó Twisted Systems is. Kedvenc műfajuk az alternatív és a pop-rock, de imádják a metált, és a lassan védjegyükké váló hosszú zoknikat is. A Partiumi Magyar Napokon azonban nem csak a furcsa zoknik miatt lesz érdemes a színpadra szegezni tekintetünket, hanem azért is, mert a banda gitárosai mellett egy hegedűs is a húrok közé csap.



Klasszikus- és filmzenék – nem csak ínyenceknek

Nagy Norbert szatmárnémeti legnépszerűbb előadója, aki már a milánói Scala operaházat is meghódította, és magától a nagymestertől, Andrea Bocellitől tanult. Fantasztikus sikerei ellenére időről időre visszatér szülővárosába, hogy a helyi közönségnek is elhozza a klasszikus zene gyöngyszemeit, és nem csak. „Nagy Norbert évek óta különleges helyet foglal el a helyiek szívében, és nem csak azért, mert Szatmárnémeti szülötte, hanem azért is, mert már többször állította hangját nemes célok szolgálatába. Az idei PMN-en azonban minden eddiginél különlegesebb repertoárral áll majd színpadra, a Nagy Norbert Symphonic Live ugyanis egy olyan klasszikus és filmzenéket felvonultató, igényes műsorral tér haza, mely biztosan elnyeri majd a műfajt kedvelő szatmáriak tetszését” – fejtette ki a Partiumi Magyar Napok egyik legjobban várt koncertjével kapcsolatban Kovács Zsolt programkoordinátor.


A szatmári művész rengeteg magyar dallal is kedveskedni fog a partiumi közönségének, az igényes zenére szomjazó szatmári hallgatóságnak tehát mindenképpen érdemes lesz kilátogatnia augusztus 20-án, a Tűzoltótorony mellett felállított színpadhoz, ahol 20 órai kezdettel áll majd a közönség elé egyedülálló műsorával a Nagy Norbert Symphonic Live.



A Partiumi Magyar Napok szervezői azt ígérik, hogy a nagykorúvá érett régióünnep olyan színes zenei palettával tér vissza augusztus 20-a és 25-e között, amelyet bűn lenne kihagyni. Ákos mellett színpadra áll majd Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, az Ismerős Arcok, a Csík zenekar, a Compact Disco és Koszika is. 


Fő támogatók: 

Tarr Beton, Aushopping, Ecomatrix, Catena, Joy Strand, Aquavia

 

Arany fokozatú támogatók:

Autonet, The Dome, CBA, Promomix, Diego, Polipol, Transpink, Aquastar, La Segheria, Interbro, Electrocenter, Csíki Sör.


Intézményi támogatók: Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság, Bethlen Gábor Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), G. M. Zamfirescu Művelődési Központ, Szatmárnémeti Városa, Szatmár Megyei Tanács, Magyar Turisztikai Ügynökség, Nemzeti Együttműködési Alap (NEA), Nemzeti Kulturális Alap (NKA), Agrárminisztérium, Szerencsejáték Service Nonprofit Kft

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: