2008-07-28 11:52:41• hírek • Szatmar.ro

Helyi Termékek Vására

 Idén második alkalommal szervezik meg a Helyi Termékek Vásárát Túrterebesen.

Az Erdélyi Kárpát Egyesület, Túrterebes Község Önkormányzata és az Eco-Na-Tur Kistérségi Társulás idén augusztus 23-án másodszor szervezi meg a túrterebesi Általános Iskola udvarán a Helyi Termékek Vásárát.

A rendezvényre az Erdélyi Kárpát Egyesület "A Túrmenti Zöld Utat népszerűsítő rendezvények" című programja keretében kerül sor, amelyet a csíkszeredai Polgár-Társ Alapítvány és a DOEN Alapítvány támogat. A vásár megszervezésével egy olyan hagyományt akartak létrehozni, amely a kistérségben előállított hagyományos mezőgazdasági- és kézműves termékek népszerűsítését és értékesítését segíti, emellett mint turisztikai esemény is hozzájárulhat a vidék fenntartható fejlődéséhez.

Bár már a tavalyi évben is nagy volt a kiállítók és árusok száma, idén még többen lesznek. Az érdeklődők almát, epret, mézet, házi készítésű lekvárt kóstolhattak és vásárolhattak, válogathattak a bőrdíszműves, fazekas, kosárfonó, kőfaragó termékeiből, de megízlelhették a vidék hagyományos ételeit, legkiválóbb borait és pálinkáit is. Idén több kézműves tart majd bemutatót, a fellépő néptánccsoportok mellett lovas bemutató, és gyermekeknek rendezett állatsimogató is tarkítja majd a programokat.

Ezúttal is minden érintett önkormányzat lehetőséget kap közössége bemutatására, illetve kézműveseik, őstermelőik felvonultatására, illetve az egyes polgármesteri hivatalok idén is bográcsfőző versenyben mérhetik össze tudásukat.

 
Szatmár.ro

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: