2017-09-29 15:50:53• hírek • Szatmár.ro

Helyi Akciócsoport alakul Szatmárnémetiben

A cél Szatmárnémeti 4 marginalizált zónájának tartós fejlesztése a közösség aktív bevonása által.

A Caritas központi székhelye adott otthont pénteken „A Helyi Fejlesztési Stratégia kidolgozásának, valamint Helyi Akciócsoport létrehozásának előkészítése Szatmárnémeti municípiumban” elnevezésű projekt elindításának. A 2014-2020-as Emberi Erőforrás Operatív Programból finanszírozott projektet Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala valósítja meg, mások mellett a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezettel való együttműködésben, ez év szeptembere és novembere között.

A projekt keretében Szatmárnémeti 4 marginalizált zónájának: az Ostrovului, a Crângului, a Horea és a Toamnei övezetnek a fejlesztési stratégiáját dolgozzák majd ki. A stratégia a marginalizált zónákban élők valós igényeire alapoz majd, valamint a zóna fejlesztésében érdekelt faktorok javaslataira.

A pénteki rendezvény célja a projektnek a helyi közösséggel való megismertetése, valamint az, hogy felkeltse az érdeklődést a kezdeményezés iránt.  

Florin Călin Criste projektmenedzser mutatta be a projektet, és felvázolta a pályázat főbb tevékenységeit. A Helyi Akciócsoport létrehozására, működésére, valamint a csoporthoz való csatlakozás feltételeire vonatkozó kérdésekre Huszti Mónika válaszolt, aki a Caritas szervezetet képviselte projektkoordinátori minőségében.

Az esemény egy, a projektre vonatkozó megbeszéléssel folytatódott, melyet Schupler Anette, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet animátora moderált. Olyan témák kerültek feldolgozásra, mint egy Helyi Akciócsoport létrehozásának fontossága, szerepe, felelőssége és feladatai, továbbá, milyen módon járulhatnak hozzá az eseményen résztvevők az akciócsoport hatékony működéséhez.

A jelenlévők (helyi intézmények és civilszervezetek képviselői, vállalkozók) nagy lelkesedéssel vettek részt a témák kibontásában, ezzel is bizonyítva, hogy reális lehetőséget látnak abban, hogy ez a projekt valóságos változást és fejlődést biztosít majd a 4 marginalizált zónában  élőknek és az egész helyi közösségnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: