2011-02-20 11:57:32• hírek • Szatmár.ro

Helyesíró diákok versenye

Összesen 124 diák részvételével rendezték meg megyeszékhelyünkön a Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny megyei szakaszát.

Idén 12. alkalommal hirdették meg a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny hazai (iskolai, megyei és országos) fordulóit az V-VIII. osztályosok számára - azzal a reménnyel, hogy újabb iskolákat is sikerül bekapcsolni ebbe a versenybe, illetve hogy a két éve „tömegversennyé" vált első fordulón idén is minden/minél több V-VIII. osztályos diák részt vesz.

A magyar helyesírás tudása ugyanis nemcsak a magyar nyelv tantárgyának, hanem minden műveltségi területnek az anyagához hozzátartozik, és ezzel a versennyel nemcsak anyanyelvünk ápolását, hanem az általános műveltség fejlesztésének ügyét is szolgálják.

Idén február 19-én, szombaton reggel vághattak neki a Kárpát-medence helyesíró diákjai a Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny feladatlapjai megoldásának. Szatmárnémetiben a Kölcsey Ferenc Főgimnázium adott otthont a vetélkedő megyei válogatójának. Az V-VIII. osztályos diákoknak 60 perc állt a rendelkezésükre, hogy megoldják a két részből álló feladatlapot: elsőként tollbamondást kellett írniuk, a tesztlap második részében pedig helyesírási feladatokat kellett megoldaniuk.

A tesztlapok egységesek voltak a Kárpát-medence minden versenyző diákjának, hiszen azokat az ELTE Bölcsészettudományi Karának oktatói állították össze.

A feladatlapokat az első bizottság már kijavította, azonban a hétfői napon a kiemelkedő dolgozatokat még egyszer újrajavítják, a végső eredmények ezután születnek meg. A megmérettetés országos döntőjén, Kolozsváron a négy legjobb helyesíró képviselheti megyénket.


Helyesírási verseny is volt a hétvégén
Helyesírási verseny is volt a hétvégén


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: