2010-12-03 13:35:11• hírek • Szatmár.ro

Helyesírási vetélkedő középiskolásoknak

December és január folyamán rendezik meg a szatmári diákok számára az Implom József Helyesírási Verseny városi és megyei szakaszait.

A Liter Art Magyartanárok Egyesületének szervezésében ezúttal is összemérhetik a tudásukat a szatmári diákok az Implom József Helyesírási Verseny városi és megyei szakaszain - a vetélkedők pontos dátumáról szombaton délután döntenek a magyartanárok.

A versenyt a középiskolák IX-XII. osztályos tanulói számára szervezik meg, célja anyanyelvünk ápolása, a nyelvhasználat iránt érzett felelősségtudat és az anyanyelv szeretetének erősítése. A verseny minden fordulóján a versenyzők évfolyamtól függetlenül egységes tollbamondást írnak, és egységes helyesírási feladatlapot töltenek ki. A versenyen kb. 110 perc áll a diákok rendelkezésére. A tollbamondás időtartama nincs korlátozva, a feladatlapok kitöltésének időtartama 90 perc.

A városi és megyei szakaszokat az elkövetkező hetekben szervezik meg, míg az országos döntőre a legjobb diákok juthatnak tovább - Szatmár megyéből az évfolyamok legjobb dolgozatait író tanulói. Az országos döntő színhelye Sepsiszentgyörgy, január 28.

Az országos döntőn legmagasabb pontszámot elért diákok képviselik Erdélyt az Erkel Ferenc Gimnázium által szervezett Kárpát-medencei döntőn, Gyulán, amelynek időpontja 2011. február 25-26.


A legjobb helyesírók Gyulán versenyeznek majd
A legjobb helyesírók Gyulán versenyeznek majd


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: