2016-04-19 16:10:11• hírek • MTI

Helmut Kohllal találkozott Orbán Viktor

A német-magyar barátság szimbólumának nevezte Orbán Viktor miniszterelnök Helmut Kohlt újságíróknak nyilatkozva azt követően, hogy a volt német kancellár kedden otthonában fogadta őt.

A német-magyar barátság egy különös dolog Európában, mély lelki barátság van mögötte, és ennek a barátságnak a szimbóluma Helmut Kohl kancellár - fogalmazott a Németországban tartózkodó magyar kormányfő.

Azt mondta, azért jött el, hogy a magyarok nevében nagyrabecsülését fejezze ki, és megköszönje Helmut Kohlnak mindazt, amit Magyarországért tett.

"Nagy értéke Helmut Kohl egész Európának" - fogalmazott Orbán Viktor, arra kérve a sajtó képviselőit, ne "rángassák bele" az egykori kancellárt semmilyen aktuálpolitikai ügybe, "ő magasan fölöttünk áll, mai aktív politikusok fölött".

Orbán Viktor hozzátette: a találkozó emlékeztette arra, ami II. János Pállal történt idősebb éveiben, amikor a pápa szellemileg még friss volt, de a testi állapota már megakadályozta abban, hogy mindent részletesen és világosan kifejezzen.

"Egyszerre volt megtisztelő és felemelő az élmény a számomra. Éljen a német-magyar barátság!" - zárta szavait a miniszterelnök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: