2010-04-19 18:10:20• hírek • Szatmar.ro

Második futamon is remekelt Gyenes

A szatmári motoros az endurocros bajnokság második futamát is megnyerte.

Továbbra is remekel az országos enducros versenyszámában Gyenes Emánuel, aki a bajnokság első futama után a másodikon sem talált legyőzőre.

A Marosvásárhely környékén megrendezett második szakasz ráadásul olyan nehézre sikeredett, hogy csak Gyenes tudta teljesíteni, így pontot is csak ő kapott. „Nehéz verseny volt, fizikai és technikai szempontból is alaposan megdolgoztatott. A verseny előtt két nappal esett az eső, így a pálya sáros volt, ami igencsak próbára tette a motorosokat. A pályán volt egy jókora emelkedő, amit csak egyedül én tudtam megmászni, a többiek nem mertek erre vállalkozni, viszont így utólag kizárták őket, és nem kaptak pontot", mesélte a motoros.

Ennek következtében Gyenes összetettbeli első pozícióját senki és semmi nem veszélyezteti, még az sem, hogy a harmadik futamon nem vesz részt. Akkor ugyanis Tunéziában, a tereprali világbajnokság második futamán motorozik majd. A Dakart is megjáró versenyző anyagi okok miatt nem tud majd ott lenni a vb. valamennyi állomásán, de Vectra Racing Team-es csapattársaival, Marcel Butuzával, Alex Garbaceával és Romeo Duicuval a tunéziai viadal mellett az egyiptomi és a marokkói futamon részt kívánnak majd venni.

Van egy harmadik sorozat is, amelyben Gyenes idén (is) megméretteti magát, ez pedig az enduro.

Balkán Bajnokság, amelynek keretein belül a hét végén Görögországban rendezik az első futamot. Természetesen a szatmári motorossal az indulók soraiban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: