2009-10-26 10:24:19• hírek • Szatmár.ro

Hegyi prédikáció Avasújvároshegyen

Avasújvároshegyen Nagy Róbert apai lelkipásztor hirdetett igét a hegyi prédikáción.

Vasárnap szép számban egybegyűltek ismét a hívek Avasújvároshegyen, a református egyházközség hegyi háza előtt, a hagyományos „hegyi prédikáció" hallgatására. Nagy Róbert apai lelkész igehirdetésében arra figyelmeztette a megjelenteket, hogy ne feledkezzenek el arról: a Biblia szerint ők a szőlővesszők az Atya igazi szőlőtőkéjén. Nagy szerint mindenkinek el kell végeznie a szükséges „metszési munkálatokat" a lelkén: azaz a lélek száraz, romlásnak indult hajtásait le kell nyirbálni.

A megjelenteket ezután Bajnai Csaba avasújvárosi lelkipásztor köszöntötte, majd az apai énekkar szerepelt énekszámokkal és szavalatokkal.

A hagyománynak megfelelően a szőlőtermésért való hálaadást az idén is ebéd követte: minden, pincével és hegyi házzal rendelkező gazda vendégül látta rokonait, ismerőseit, barátait, és késő délután a nótázás is elkezdődött. Este szüreti bál zárta a rendezvényt, amelynek bevétele az egyházközség jövedelmét gyarapította.
Az idén igen jó minőségű lett Avasújvároshegyen is a szőlő, és a korai szüret miatt legtöbben már az idei, letisztulóban lévő borral koccinthattak a vasárnapi ünnepet követően.


Sokan gyűltek össze meghallgatni az idei hegyi prédikációt
Sokan gyűltek össze meghallgatni az idei hegyi prédikációt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: