2013-05-16 14:07:13• hírek • Kocsis Zoltán

Hazugságvizsgáló buktatta le a nagytarnai betörőt

Közel egy éves nyomozás végére sikerült pontot tennie a Kisgércei Körzeti Rendőrség munkatársainak: a nagytarnai betörőt végül a hazugságvizsgáló buktatta le.

Az ügy még 2012 nyarán kezdődött, amikor a nagytarnai orvosi rendelőből elloptak egy laptopot. Mivel a helyszínelő rendőrök nem találtak erőszakos behatolásra utaló nyomokat, azt gyanították, hogy bennfentes lehetett az elkövető, akinek kulcsa volt a helyiséghez. A nyomozás Viorel P. helybéli lakosra terelte a figyelmet, akinek egyik ismerőse a rendelőben dolgozott.

Kiderült, hogy a 32 éves férfi, miközben ismerőse éjszakai álmát aludta, behatolt annak lakásába és ellopta a kulcsot. Ezt követően behatolt a rendelőbe, ahonnan ellopta a laptopot, azt remélvén, hogy azt gyorsan el tudja adni és pénzhez tud jutni.

Noha minden nyom arra utalt, hogy ő az elkövető, Viorel P. folyamatosan tagadta a vádat. A hatóság végül a hazugságvizsgálóhoz folyamodott és Nagybányán alávetette a vizsgálatnak a gyanúsítottat. Ennek segítségével aztán a férfi végül bevallotta tettét. A laptopot megtalálták nála és visszaszolgáltatták jogos tulajdonosának, aki a rajta elmentett rengeteg fontos adat, kórkép miatt aggódott a leginkább.

Viorel P. ellen minősített lopás és betörés vádjával kezdeményeztek büntetőjogi eljárást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: