2014-08-13 18:26:29• hírek • Szatmár.ro

Házkutatást tartottak Romi Ciganu' palotájában

Rövid időn belül másodszor volt szükség rendőrség gyorsbevetési egységének közbelépésére a Roma Romi (Romi Ciganu') klán ügyei kapcsán.

A múlt hétvégén a klán tagjai alaposan elverték az egykori rendőrt, Matei Margaritet, kedd délután pedig újabb botrány tört ki a két fél között - ezt követően pedig a rend őrei szerdán házkutatást tartottak Stefan Lelecinél, azaz Roma Rominál. A klán öt tagját a hatóság emberei kihallgatás céljából a Sztmár Megyei Rendőrség székhelyére szállították.

Matei Margarit és Roma Romi között a konfliktus egy autó-eladás miatt alakult ki. Az egykori rendőr el akarta adni az Opel márkájú járművet Stefan Lelecinek, akivel úgy egyeztek meg, hogy utóbbi 400 euró előleget ad, a többi pénzt pedig később adja át.

Nos, ebből a hátralékból lett a probléma: mivel a vásárló ezt nem akarta kifizetni, Margarit felkereste a lakásán az adóst és vissza akarta venni az autót - de csak egy kiadós verést kapott. A Romi-klán viszont azzal magyarázza a bunyót, hogy a férfi megütötte a ház asszonyát, de úgy, hogy az eszméletét vesztette. Az ő verziójuk szerint a hátralék kifizetésével még ráértek volna. Egy biztos: az adósságot behajtani szándékozó férfit a szomszédok által kihívott rendőrök mentették meg a további komoly sérülésektől.

Pénteken Margarite visszakapta az autót, de kedden a roma klán felkereste őt és visszavette a járművet. Emiatt a volt rendőr feljelentést tett rablásra hivatkozva.

Szerda délután egy házkutatási paranccsal ki is mentek a rendőrök Roma Romihoz: három óra kellett, hogy átkutassák az Aurel Vlaicu utcában található palotát. Ennek lakói közül öt személyt el is vitték, hogy kihallgassák őket.

Házkutatást tartottak a palotában

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: